BLOG

Sex in the City

Door Redactie See All This | februari, 2016

Bezoek Amsterdam en ontdek wat de stad deze maanden te bieden heeft aan opwindende kunst. Ga naar Lichte Zeden in het Van Gogh Museum, bezoek de balletvoorstelling Mata Hari van het Nationale Ballet en vergeet vooral het Rembrandthuis niet. Daar zijn behalve schetsen van Rembrandt ontroerende en sensuele foto’s te zien van Carla van de Puttelaar.

 

Jean-Louis Forian, De klant (1878)

Jean-Louis Forian, De klant (1878)

Lichte Zeden in het Van Gogh Museum

Prostitutie was in de 19e eeuw een favoriet onderwerp in de beeldende kunst. In het Van Gogh Museum opent op 19 februari de tentoonstelling Lichte Zeden, met werk van onder andere Manet, Degas, Picasso en Van Gogh.

19 februari t/m 19 juni. Van Gogh Museum Amsterdam

Het Nationale Ballet Mata Hari

Mata Hari door het Nationale Ballet

Margaretha Geertruida Zelle – zoals Mata Hari’s echte naam luidde – is een van de meest iconische vrouwen in de Nederlandse geschiedenis. Het turbulente leven van de Nederlandse spionne én danseres Mata Hari staat centraal in een grootschalige nieuwe productie van Het Nationale Ballet.

t/m 26 februari Het Nationale Ballet

Rembrandt Harmenszoon van RijnDutch, 1606-1669Nude Woman Seated on a Stool, 1654/56Pen and brown ink and brush and brown wash on ivory laid paper, laid down on cream laid card212 x 174 mmClarence Buckingham Collection1953.38The Art Institute of Chicago

Rembrandt,  Nude Woman Seated on a Stool, 1654/56
Clarence Buckingham Collection (The Art Institute of Chicago)

De naakte waarheid in Museum het Rembrandthuis

In het kader van de tentoonstelling Rembrandts Naakte Waarheid zijn er nu in Museum het Rembrandthuis in Amsterdam tekeningen van Rembrandt te zien, en naaktportetten van fotograaf Carla van de Puttelaar. Van de Puttelaar: ‘De naakten van Rembrandt hebben mij geïnspireerd tot het maken van nieuw werk waarin magische momenten zijn vastgelegd.’

T/m 16 mei. Museum het Rembrandthuis

Carla van de Puttelaar, Rembrandt Series, 2016

Carla van de Puttelaar, Rembrandt Series, 2016

Zondag 14 februari is er om 15.00 uur een lezing en boeklancering van Rembrandts Naakte Waarheid: Tekenen naar naaktmodellen in de Gouden Eeuw.

Zondag 3 april om 15.00 uur houden  fotograaf Carla van de Puttelaar en beeldend kunstenaar Annemarie Busschers een lezing waarin zij reflecteren op Rembrandt, zijn naakten, en hun eigen werk, waarin het naakte lichaam centraal staat.

Museum het Rembrandthuis

Reacties op Sex in the City

laat een reactie achter

Uw beoordeling