See This Artist

Ontmoet bijzondere kunstenaars, neem deel aan exclusieve rondleidingen door lege museumzalen (na sluitingstijd), of schrijf je in voor een speciaal door ons samengesteld programma. Elke maand organiseert See All This een event waaraan je kunt deelnemen als Vriend. Hieronder lees je over de geplande events en krijg je een indruk van afgelopen events. Heb je belangstelling? Wacht dan niet te lang met aanmelden, het aantal beschikbare plaatsen is altijd maar beperkt.

Nog geen Vriend? Meld je dan hier aan.


Verwacht:

  • 1 maart: rondleiding door Ralph Keuning, directeur van Museum de Fundatie in Zwolle, door de tentoonstelling van Neo Rauch. Na sluitingstijd. Binnenkort meer informatie beschikbaar.

 


Toekomstige events:

3 februari – Bruisend Brussel

De BRAFA (Brussels Art Fair) is een van de oudste kunstbeurzen ter wereld en met 61.250 bezoekers in 2017 een van de grootste van de Lage Landen. Van archeologie en etnografica tot designmeubilair en hedendaagse kunst. Zo’n 135 galeries laten werk zien van bekende surrealisten, objecten uit de Griekse en Romeinse oudheid en art-nouveausieraden.

Bijzonder aan de komende editie van de beurs, is dat Christo dit jaar eregast zal zijn. De kunstenaar die vooralbekend is om zijn ingepakte gebouwen (zoals de Reichstag in Berlijn en de Pont Neuf in Parijs). Op de BRAFA zal er een grote installatie van hem te zien zijn, Three Store Fronts. Tegelijkertijd is er in het ING Art Center een tentoonstelling aan Christo en zijn vrouw gewijd, Christo & Jeanne-Claude. Urban Projects.

Speciaal voor ambassadeurs van See All This (Vrienden voor 3 jaar) is er, in samenwerking met de BRAFA en het ING Art Center een programma samengesteld:

10.50 – 12.00: verzamelen bij het ING Art Center voor een bezoek aan Christo and Jeanne-Claude. Urban Projects. Rondleiding van een Nederlandstalige gids.
12.30 – 13.00: vervoer op eigen gelegenheid naar Tour & Taxis voor een bezoek aan BRAFA
13.00 – 14.00: de beurs biedt een uitgebreide lunch aan met koffie, thee en overige drankjes
14.00 – 15.00: een Nederlandse kunsthistoricus geeft een rondleiding langs de must-sees van de beurs
15.00 – 19.00: en er is voldoende tijd om de beurs verder te ontdekken. Om 16.00 uur kun je eventueel een Art Talks van een kunstexpert bijwonen. BRAFA biedt je in de middag nog een glas champagne aan en bij vertrek een beurscatalogus.

Vervoer is op eigen gelegenheid.


Afgelopen events:

12 oktober – In de tuin met Piet Oudolf

Piet Oudolf in zijn tuin in Hummelo. Foto: Sven Signe den Hartogh

Internationaal gerenommeerde landschapsontwerper Piet Oudolf maakt tuinontwerpen over de hele wereld: van de High Line in New York tot het Dream Park in Enköping, Zweden, en in eigen land onder andere de tuin van Museum Voorlinden.

Speciaal voor See All This-lezers geeft Piet Oudolf op 12 oktober een exclusieve rondleiding door zijn privétuin en studio in Hummelo, Gelderland. Een unieke gelegenheid om de kunstenaar te ontmoeten, aangezien hij normaal gesproken de rondleidingen overlaat aan zijn vrouw Anja. Oudolf zal onder meer vertellen over het ontstaan van de tuin, en over de competitie en vriendschappen binnen het plantenrijk: ‘Ik heb geleerd welke planten het goed met elkaar kunnen vinden.’

Aansluitend vindt de borrel plaats in de Gouden Karper. Geïnspireerd op de tuin van Oudolf ontvangt iedereen tot slot een pakketje zaden met een kleurig bloemenmengsel, samengesteld door Robbert van Til van Kwekerij Bandus in Hummelo, en is er de gelegenheid de kwekerij te bezoeken.

 

 


26 augustus – Horizonobservatie met Bruno van den Elshout

Bruno van den Elshout, New Horizons

Met een zelfgebouwde machine fotografeerde Bruno van den Elshout een jaar lang ieder uur de Noordzeehorizon. Steeds dezelfde horizon, maar tussen de 8.785 afbeeldingen geen twee keer hetzelfde uitzicht. Werk uit de serie NEW HORIZONS is tentoongesteld in Panorama Mesdag en een selectie uit de serie horizonportretten is verschenen als omvangrijk kunstwerk-in-boekvorm.

Wie meewandelt, ontmoeten we om 19.30 uur bij de waterpomp aan de Duivelandsestraat (tegenover nummer 77). We steken de duinen over, langs de plek waar het idee voor NEW HORIZONS ontstond. Bruno neemt ons vanaf daar mee en vertelt over de rust en ruimte die hij met zijn werk graag zichtbaar en deelbaar maakt.

Aan de vloedlijn maken we de zonsondergang mee (20.40 uur) en houden we een kleine horizonsobservatie, gevolgd door een interview door See All This-hoofdredacteur Nicole Ex met Bruno, die plaatsvindt in strandtent De Fuut, onder het genot van een hapje en een drankje. Ten besluit van de ontmoeting (rond 22.30 uur) krijg je een New Horizons-ansichtkaartenset cadeau.

 


22 juni & 6 juli 2016 – Een dag met Claudy Jongstra

Lees hier een verslag van dit event.