See This Artist

Lezen over kunst is leuk… maar de kunstenaar zelf ontmoeten is nog veel leuker. Daarom organiseert See All This bij elk nieuw magazine minimaal één ‘See This Artist’-ontmoeting, waarbij we onze lezers in contact brengen met kunstenaars en hun werk. Hieronder de bijzondere ontmoetingen die gepland staan door de komende tijd. Heb je belangstelling? Schrijf je snel in, want het aantal beschikbare plaatsen is altijd maar beperkt.


12 oktober – In de tuin met Piet Oudolf

Piet Oudolf in zijn tuin in Hummelo. Foto: Sven Signe den Hartogh

Internationaal gerenommeerde landschapsontwerper Piet Oudolf maakt tuinontwerpen over de hele wereld: van de High Line in New York tot het Dream Park in Enköping, Zweden, en in eigen land onder andere de tuin van Museum Voorlinden.

Speciaal voor See All This-lezers geeft Piet Oudolf op 12 oktober een exclusieve rondleiding door zijn privétuin en studio in Hummelo, Gelderland. Een unieke gelegenheid om de kunstenaar te ontmoeten, aangezien hij normaal gesproken de rondleidingen overlaat aan zijn vrouw Anja. Oudolf zal onder meer vertellen over het ontstaan van de tuin, en over de competitie en vriendschappen binnen het plantenrijk: ‘Ik heb geleerd welke planten het goed met elkaar kunnen vinden.’

Aansluitend vindt de borrel plaats in de Gouden Karper. Geïnspireerd op de tuin van Oudolf ontvangt iedereen tot slot een pakketje zaden met een kleurig bloemenmengsel, samengesteld door Robbert van Til van Kwekerij Bandus in Hummelo, en is er de gelegenheid de kwekerij te bezoeken.

 

Programma 

13.30 uur: ontvangst en rondleiding door de tuin van Piet Oudolf in Hummelo

15.00 uur: borrel in de Gouden Karper in Hummelo

Tot 18.00 uur: mogelijkheid de Kwekerij Bandus te bezoeken

 

Tickets & reserveren

Een kaartje voor dit event kost € 65,- (incl. See All This magazine #7 met daarin het interview met Piet Oudolf) én een zadenmengsel geïnspireerd op de Oudolf-tuinen). Reserveer hier.


28 oktober – Met Carla van de Puttelaar naar het Mauritshuis

Meester van Frankfurt

Detail van Meester van Frankfurt, Portret van de schilder en zijn vrouw (1496)

Fotograaf en kunsthistoricus Carla van de Puttelaar heeft een grote fascinatie voor portretten. Niet alleen is ze gespecialiseerd in portretfotografie, ook promoveerde ze onlangs op Schotse portretkunst uit de 17de eeuw.

Samen met Carla van de Puttelaar bezoeken we de tentoonstelling Zuiderburen. Portretten uit Vlaanderen 1400-1700 in het Mauritshuis. In deze tentoonstelling trekken drie eeuwen Vlaamse portretkunst aan ons voorbij. We staan oog in oog met edellieden en rijke burgers die zich lieten vereeuwigen door de beroemdste schilders van hun tijd, zoals Rogier van der Weyden, Hans Memling en Peter Paul Rubens. Al deze portretten maken nog altijd grote indruk door hun levensechtheid. Tegelijkertijd tonen ze hoe men graag gezien wilde worden. Schijn en zijn: daar gaat het immers om in de portretkunst.

Voor See All This magazine zoomde Van de Puttelaar al eerder in op deze werken. Nu bekijken we de werken opnieuw, door de ogen van de portrettist. Aansluitend vindt de borrel plaats.

 

Programma

15.30 uur: ontvangst en rondleiding in het Mauritshuis

16:30 uur: borrel in de brasserie van het Mauritshuis

 

Tickets & reserveren

Een kaartje voor dit event kost € 45,- (incl. See All This magazine #7 met daarin het portfolio van Carla van de Puttelaar, excl. museumtoegang). Reserveer hier.