EVENT

Voorpremiere Andy Goldsworthy in EYE

3 oktober 2018

Dompel je onder in de wereld van de Schotse landschapskunstenaar Andy Goldsworthy met de film Leaning into the Wind. Lezers van See All This kunnen naar de voorpremiere van de film in Eye in aanwezigheid van de regisseur, met korting! 

Datum & tijd

3 oktober 2018, 19.00 uur.

Tickets

Bestel je tickets hier en gebruik code: SEEALLTHIS (je betaalt € 7,50 in plaats van€ 10).

VOORPREMIÈRE

In Leaning into the Wind volgt de Duitse regisseur Thomas Riedelsheimer de kunstenaar op zijn persoonlijke verkenningstocht naar de impact die de tijd op hemzelf en zijn kunst hebben gehad. Naarmate Goldsworthy zijn eigen lichaam in zijn werk introduceert – zich bedekkend met bloemblaadjes en wandelend door boomtoppen – wordt zijn kunst nog fragieler en persoonlijker maar ook krachtiger en robuuster. “You can walk down the path, or you can walk through the hedge”, aldus de kunstenaar.De landschapskunst van Andy Goldsworthy heeft een spirituele schoonheid en is tegelijkertijd aards en zintuigelijk. Hij rangschikt bladeren, maakt een spiraal van takken of bergen van stenen, en werkt met bloemblaadjes, rietstengels en regendruppels. Totdat de wind of het water de elementen weer meeneemt en alles weer wordt zoals het was.

Leaning into the Wind is een onderdompeling in de wereld van Andy Goldsworthy. Het bijzondere camerawerk ondersteunt de esthetische kracht van zijn kunstwerken. Riedelsheimer maakte eerder een portret van Goldsworthy in Rivers and Tides (2001) en voegt nu weer een nieuw perspectief toe op zijn adembenemende werk.

Bekijk de trailer hier.

 

 

 

 

Reacties op Voorpremiere Andy Goldsworthy in EYE

M.scharis
Graag een nieuwsbrief!
Mvrgr. M. Scharis.
laat een reactie achter

Uw beoordeling