Art Rooms

Claudy Jongstra
Claudy Jongstra
The Rainbow Series: Pink

Claudy Jongstra maakt monumentale, tactiele installaties in zinderende kleuren. Alle materialen en grondstoffen die gebruikt worden voor haar weefsels zijn lokaal verbouwd: de wol is afkomstig van Jongstra’s kudde Drentse heideschapen en de natuurlijke kleurstoffen komen van de verfplanten die groeien in de botanische tuin rondom de boerderij in het Friese dorpje Húns. Een maakproces dat teruggrijpt op eeuwenoude kleurrecepten en technieken. 

 

De eerdere Art Rooms die we in december en februari lanceerden, met een serie blauwe en gele weefsels, bleken slechts het begin van een bijzondere samenwerking tussen de kunstenaar en See All This: Claudy Jongstra wordt namelijk gastcurator van ons winternummer, See All This #24! Ze zal ons meenemen naar de wereld van natuurlijke kleurstoffen en pigmenten, en verhalen over de geschiedenis en symbolische betekenis van kleur. 

 

In aanloop naar de verschijning van dit speciale nummer lanceren we een aantal Art Rooms met kleuren die behoren tot The Rainbow Series. Met in deze editie: Pink!

 

view art room >