EVENT

EVENT | Groensafari door Amsterdam en lunch bij @droog

9 juni 2023

Op expeditie naar natuur in het centrum van Amsterdam? Knotsgek idee maar toch gaan we het doen. Want als je goed kijkt zijn er meer dan genoeg groene pareltjes te ontdekken: verborgen sprookjesachtige binnentuinen, de witste berk en de hoogste boom van de hoofdstad. Prachtige gevelstenen en merkwaardige straatnamen (Slijkstraat?) tonen het turbulente verleden van deze buurt. Ook kunst zal niet niet ontbreken; kunstenaars als Monet en Rembrandt hebben deze omgeving vereeuwigd.

Je gids is de tuinfantast en kunstenaar PJ Roggeband, bekend van de Uithuiltuin en de Ontroertoer. Onderweg vertelt hij smakelijke verhalen en wijst hij je op fenomenen als ‘schaamgroen’ en ‘iepensneeuw’. Met als vertrekpunt de nieuwste tuin van Piet Oudolf bij See All This (de Amsterdam Low Line), belooft deze groensafari een spannend samenspel te worden van stadsnatuur, historie en kunst.

 

VRIJDAG 9 JUNI

PROGRAMMA:

10.30 – 10.45 uur: Koffie en thee + introductie door PJ Roggeband

11.00 – 12.30 uur: Groensafari

12:30 uur: Lunch in het @droog café

Aansluitend kun je de tentoonstelling Paradise Found van See All This bezoeken.

 

PRIJS: €45 inclusief thee, koffie en lunch bij @droog

 

TICKETS >

Reacties op EVENT | Groensafari door Amsterdam en lunch bij @droog

Marcel Balm
Ontvangst, opening, de Groensafari van PJ Roggeband zelf en de ontvangst terug bij Droog waren zeer geslaagd. Complimenten, heel goed gedaan! De lunch was een teleurstelling. Na ca. vijf kwartier hadden we water gekregen (bruis en plat) en een kleine quiche. Vanwege andere afspraken moest ik om 14 uur weg, dus daar bleef het bij :-(
laat een reactie achter

Uw beoordeling