BLOG

Kunstenaars in gesprek op de Biënnale Gelderland

Door Redactie See All This | november, 2016

Biënnale Gelderland 2016 is neergestreken in Arnhem. Volgens het concept van curator Hanne Hagenaars staat Arnhem tot en met 20 november 2016 in het teken van Living, Giving! Een tentoonstelling waarbij de persoonlijke band tussen publiek en kunstenaars centraal staat. Twintig kunstenaars zijn uitgenodigd om in gesprek te gaan met mensen die in de Arnhemse binnenstad wonen of werken. 

Deze gesprekken tussen kunstenaars en inwoners hebben geleid tot werken die momenteel op maar liefst 20 locaties te zien zijn. Er zijn kunstwerken gebaseerd op gesprekken met de rechter in het Paleis voor Justitie, de bibliothecaris in de bibliotheek, de eigenaar van een woonboot en museumdirecteur Saskia Bak.

Maison the Faux

Maison de Faux is  een jong en dwars modelabel dat in Arnhem is blijven wonen en werken… maar van daaruit de wereld verovert. Onlangs namen Joris Suk en Tessa de Boer van Maison de Faux nog deel aan New York Fashion Week. Nu is hun bijdrage aan Biënnale Gelderland 2016 onmiskenbaar. De twee ontwerpers lieten zich inspireren door de ‘Gaudí-boot’ aan de Rijn. Deze woonboot is op zichzelf al een bezoek waard, maar nu Maison de Faux de boot onder handen heeft genomen al helemaal. In de uiterwaarden tussen het gras is momenteel hun installatie te zien. De details ervan ontdekken bezoekers met een verrekijker.

Maison de Faux

Het werk van Maison the Faux bij de welbekende ‘Gaudi aan de Rijn’. Foto: Ton Toemen

Nazmiye Oral

De van oorsprong Arnhemse Nazmiye Oral won vorige maand een Gouden Kalf als ‘beste actrice televisiedrama’ voor haar rol in de film In vrijheid. De komende weken zit ze in het weekend klaar als brievenschrijver in Momento. Bezoekers die een ode willen brengen, of iemand de liefde willen verklaren, kunnen bij Oral terecht om dit op papier te zetten. De plekken zijn beperkt dus vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Biennale Gelderland

Nazmiye Oral als brievenschrijver in Rozet. Foto: Ton Toemen

Kinke Kooi

De Arnhemse Kinke Kooi won deze maand de Jeanne Oosting Prijs 2016 en exposeerde eerder dit jaar in New York. Nu neemt Kooi deel aan de Biënnale Gelderland en ging zij in gesprek met museumdirecteur Saskia Bak. Het gesprek van Kooi en Bak ging al snel over gastvrijheid. Beiden hebben het tegemoetkomen van een ander door zich te verdiepen in de ander hoog in het vaandel. In de tekening die Kinke Kooi voor de Biënnale maakte, laat ze haar vorm van gastvrijheid zien. De tentoonstelling wordt compleet gemaakt vele andere tekeningen van haar hand.


Meer informatie: Biënnale Gelderland

Reacties op Kunstenaars in gesprek op de Biënnale Gelderland

laat een reactie achter

Uw beoordeling