BLOG

6 winnaars in 1 mini-editie | Buning Brongers Prijs 2018

Door Redactie See All This | oktober, 2018

In november worden voor de 37e keer de Buning Brongers Prijzen uitgereikt aan jonge, veelbelovende schilders. Bij het winternummer van See All This verschijnt een mini-catalogus over deze zes winnaars. Hier lees je wie de winnaars zijn!

De jury van de Buning Brongers Prijzen 2018 kent de prijzen toe aan de volgende beeldend kunstenaars:

David Noro (1993), Gerrit Rietveld Academie.

 

Ricardo van Eyk (1993), De Ateliers.

 

Naomi Mitsuko Makkelie (1992), Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

 

Jenny Lindblom (1981), Rijksakademie van beeldende kunsten.

 

Wouter Paijmans (1991), De Ateliers.

 

Rutger de Vries (1987), Rijksakademie van beeldende kunsten.

 

Over de prijzen
De Buning Brongers Prijs is een tweejaarlijkse Nederlandse kunstprijs voor jonge beeldend kunstenaars. De prijzen worden uitgereikt door de Buning Brongers Stichting uit de nalatenschap van Johan Buning, zijn vrouw Titia Brongers en zijn schoonzus Jeanette Brongers.

De Buning Brongers Prijs is de grootste particuliere kunstprijs van Nederland en is sinds 1966 uitgereikt aan 144 kunstenaars. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van € 4.500. Voor de winnaars wordt bij de prijsuitreiking een tentoonstelling georganiseerd in Arti et Amicitiae en een catalogus uitgegeven. De kandidaten voor de prijs worden door kunstopleidingen voorgedragen.

De jury bestond dit jaar uit Maarten Bertheux, Koen Ebeling Koning, Janine van Oene, Wendelien Schönfeld en Han Schuil onder leiding van Rogier van Teeseling.

Prijsuitreiking
Lezers van See All This zijn van harte welkom op de feestelijke prijsuitreiking en de opening van de tentoonstelling op 30 november, 17:30 uur in Arti & Amicitiae in Amsterdam. Meld je hier aan.

See All This mini-editie
De mini-catalogus verschijnt bij het winternummer van See All This dat 7 december verschijnt. Binnenkort te bestellen in de shop. Of word Vriend en ontvang het hele jaar See All This magazine.

 

 

Reacties op 6 winnaars in 1 mini-editie | Buning Brongers Prijs 2018

laat een reactie achter

Uw beoordeling