Pretty Brilliant - Missie

Pretty Brilliant viert de overweldigende scheppingskracht van vrouwen in de kunst van begin twintigste eeuw tot nu.

Artnet berekende eind 2019 dat de afgelopen tien jaar het marktaandeel van vrouwelijke kunstenaars 2% bedroeg, goed voor 3,5 miljard euro, minder dan er in die jaren voor alleen Picasso is betaald. Deze cijfers bevestigen dat kunst van vrouwen nog altijd wordt genegeerd. Motivatie? Gebrek aan talent. Wij willen die hardnekkige overtuiging – bij mannen én bij vrouwen – graag weerleggen.

We hebben al die tijd gekeken naar kunst met één oog dicht. Open beide ogen en je weet niet wat je ziet. Er ligt een avontuurlijke reis door onontgonnen gebied in het verschiet. Dus: Adore a Woman! Lees hieronder hoe.

Nicole Ex,
founding editor See All This kunstmagazine
* Pretty Brilliant is een initiatief van See All This kunstmagazine

 

Nicole Ex | Foto: Sanja Marusic
Nicole Ex | Foto: Sanja Marusic
Doneer!

Met Pretty Brilliant stimuleert See All This zichtbaarheid voor vrouwelijke kunstenaars. We werken aan een spectaculaire special edition (die in december 2020 verschijnt) maar kunnen dat niet zonder jou. Dus:

ADORE A WOMAN & DONEER!

Welke kunstenaar is volgens jou Pretty Brilliant en moet een plek krijgen in deze publicatie? Laat het ons weten met je donatie! Alle gekozen namen worden toegevoegd aan een lijst in het boek. Dus zorg ervoor dat je favoriete kunstenaar ertussen staat! Zie hieronder welke kunstenaars al gekozen zijn. Ook je eigen naam kan vermeld worden, lees binnenkort hoe.

*Doneren kan vanaf april!*

Kunstenaars

Adore a Woman: Marlene Dumas
Adore a Woman: Wangechi Mutu
Adore a Woman: Emily Kame Kngwarreye
+ laad meer kunstenaars

Nieuws

Robin de Puys Highlights van Unseen 2019
september 2019
We vroegen fotograaf Robin de Puy naar haar 10 favoriete vrouwelijke fotografen van Unseen.
Valeria Napoleone's Highlights van Art Rotterdam 2019
februari 2019
Op uitnodiging van See All This stelde topverzamelaar Valeria Napoleone haar lijstje favorieten samen van Art Rotterdam 2019.
Highlights Art Rotterdam 2020
februari 2020
Catherine de Zegher heeft in haar internationale loopbaan de zichtbaarheid van vrouwelijke kunstenaars tot een van haar speerpunten gemaakt. Zie hier de highlights van Art Rotterdam!
We kijken naar kunst met één oog dicht
december 2019
Het gaat beter met het aantal vrouwelijke kunstenaars in musea en galeries. Maar het kan nog veel beter, schrijft See All This-hoofdredacteur Nicole Ex in de Volkskrant.
+ laad meer nieuwsberichten

See All This

Pretty Brilliant is een initiatief van See All This kunstmagazine en online platform. See All This kunstmagazine, dat vier keer per jaar verschijnt in print, is een enthousiaste en meeslepende gids langs de opvallendste kunst in Nederland en daarbuiten. Met bijzondere interviews en avontuurlijke achtergrondverhalen over kunst, fotografie, mode, natuur en reizen. See All This wordt gedragen door meer dan 40 musea en galeries in Nederland en België. Met Pretty Brilliant stimuleren we zichtbaarheid voor vrouwen in de kunst met spraakmakende artikelen over kunstenaars en door events, lezingen, rondleidingen en ontmoetingen met kunstenaars te organiseren.