EVENT

EVENT | Archive Sale Claudy Jongstra

4 & 5 maart 2023
Graag nodigen we je uit voor de speciale Archive Sale met werk van Claudy Jongstra, op 4 & 5 maart in Amsterdam. Rondom International Women’s Day 2023 organiseren we een feestelijke verkooptentoonstelling met unieke werken uit het archief van de kunstenaar.  

Voor deze ene keer, rondom International Women’s Day 2023, stelt kunstenaar Claudy Jongstra haar archief open voor een unieke en feestelijke verkooptentoonstelling. Met deze Archive Sale wordt LOADS mede mogelijk gemaakt, de nieuwe uitbreiding van Studio Claudy Jongstra: een onmisbare en dynamische plek voor onderwijs- en landbouwprojecten die biodiversiteit stimuleren en historische verfplanten en ambachten terugbrengen.

 

ARCHIVE SALE

Zaterdag 4 maart: 11.00 – 17.00 uur
Zondag 5 maart: 11.00 – 17.00 uur

Toegang is GRATIS.*

 

TICKETS

Meld je hier aan voor 4 maart >

Meld je hier aan voor 5 maart >

Of kom naar de exclusieve Preview op 2 maart! Klik hier voor meer info en tickets >

 

Over Claudy Jongstra
Claudy Jongstra maakt monumentale, tactiele installaties in zinderende kleuren. Alle materialen en grondstoffen die gebruikt worden voor haar weefsels zijn lokaal verbouwd: de wol is afkomstig van Jongstra’s kudde Drentse heideschapen en de natuurlijke kleurstoffen komen van de verfplanten die groeien in de botanische tuin rondom de boerderij in het Friese dorpje Húns. In haar maakproces grijpt ze terug op eeuwenoude kleurrecepten en technieken. Haar werk is onder andere opgenomen in de collecties van musea als het MoMA in New York, het V&A Museum in Londen en het Stedelijk Museum in Amsterdam.

 

Studio Claudy Jongstra

Reacties op EVENT | Archive Sale Claudy Jongstra

Tracy Olan
Please register me so that I may view the sale, thank you
Marit
Claudy Jongstra
Miriam van Praag
Zin in 🌈🧐en neem mijn dochter Lola van Praag van mee 👋
laat een reactie achter

Uw beoordeling