BLOG

Exclusief: een middag met Joost Swarte

Door Redactie See All This | augustus, 2016

Hij is Nederlands meest geliefde striptekenaar en internationaal geroemd. Hij tekent voor Vrij Nederland, Humo en ook The New Yorker. Hij maakte muziek met Fay Lovsky en ontwierp gebouwen zoals de Toneelschuur in Haarlem. Hij werd bekend met zijn ‘klare lijn’ en bedacht ook die term. Hij ontwerpt meubels, glas-in-loodramen en talloze objecten. Joost Swarte is een duizendpoot. En op zaterdag 10 september zijn 12 See All This-lezers welkom in zijn atelier. 

In zijn atelier zal Joost Swarte vertellen over zijn werkwijze, en daarna maakt hij met zijn gasten een stadswandeling door Haarlem (heel toepasselijk, op Open Monumentendag) langs de plekken die hij heeft vormgegeven. See All This kan maximaal 12 kaarten verkopen voor deze uiterst exclusieve middag.

Programma

Glas-in-lood ontwerp van Joost Swarte voor de Bakenesserkerk in Haarlem.

Glas-in-lood ontwerp van Joost Swarte voor de Bakenesserkerk in Haarlem.

12.00 uur
Ontvangst in het atelier van Joost Swarte, in het centrum van Haarlem. Met koffie en koek.

12.30 – 14.30
Joost Swarte vertelt over zijn werkwijze – aan de hand van schetsen, originelen en reproducties – en zal ook zijn inspiratiebronnen laten zien.

14.30 – 17.00
Stadswandeling met Joost Swarte langs de ontwerpen van zijn hand in Haarlem. Met onder andere het tapijt van zijn hand in de Gravenzaal in het Stadhuis, het door hem ontworpen theater De Toneelschuur (gerealiseerd in samenwerking met Mecanoo Architecten), het Johannes Enschedé Hof met door hem vormgegeven architectonische details en kunstwerken, en de Haarlemse archeologische dienst, gevestigd in de Bakenesserkerk, waar een glas-in-loodraam van Joost Swarte boven de ingang hangt.

17.00
Borrel ter afsluiting.

Kaarten

Voor deze exclusieve ontmoeting met Joost Swarte zijn slechts 12 plaatsen beschikbaar. Kaarten kosten € 175,-. Wil je deelnemen? Stuur See All This een e-mail met daarin je contactgegevens en het aantal kaarten dat je wilt bestellen. Ben er snel bij; kaarten worden verkocht aan degenen die zich als eerste melden.

Reacties op Exclusief: een middag met Joost Swarte

pierre van genderen
ben benieuwd naar het 'reisverslag' door haarlem, mogelijk in beeld en geluid op uw blog-pagina??
Johan Lavooi
iki neem aan al lang uitverkocht ?
Anton Makassar
"Wat denkt die Swarte wel, dat ik zomaar drie uren lang ga slenteren door Haarlem en ook nog eens entreegeld ga betalen daarvoor. Voor 175 euro's vlieg ik net zo makkelijk naar een strand aan de Costa's. Maar dan mis ik wel de ongetwijfeld boeiende annotaties van de meester zelf. Een duivels dilemma verdorie..." – Anton Makassar
laat een reactie achter

Uw beoordeling