BLOG

Doe mee aan de See All This Kleurwedstrijd!

Door Redactie See All This | augustus, 2019

Joost Swarte tekent vijftig jaar! Voor See All This maakte hij de cover. Swarte tekende de contouren, de invulling is aan jou. Dus: doe mee aan de kleurwedstrijd en kleur je eigen cover in! De winnaar wordt unaniem gekozen door het enige jurylid: Joost Swarte zelf.

‘Vanochtend wilde ik schrijven dat het echt niet zou lukken, toen mijn potlood een schetsje op het papier zette,’ schreef Joost Swarte als antwoord op ons verzoek om een cover voor See All This te maken, zoals hij wel vaker doet voor The New Yorker.

Het is een echte Joost Swarte geworden: getekend met een heldere ‘klare lijn’, een typisch gelaagd perspectief en een heus droste-effect. Een cover waarop van alles te ontdekken valt: op de voorgrond Keith Haring die op een ladder staat en zijn graffitifiguren tekent, daarnaast zit Joost Swarte aan zijn tekentafel en links ervan een stilleven met boeken, een verwijzing naar Ali Smith. In de aangrenzende ruimte danst een Nana-sculptuur van Niki de Saint Phalle. En door het venster erachter zien we een vijver met waterlelies en Claude Monet die toekijkt vanuit het Gemeentemuseum in Den Haag.

Over al deze figuren lees je in het herfstnummer van See All This! Bestel het nummer hier. Vanaf 14 september is een overzicht van Swartes 50-jarige meesterschap te zien in de Kunsthal Rotterdam in de tentoonstelling Joost Swarte Overal, van 14 september t/m 19 januari. Ga vooral kijken ter inspiratie, misschien hangt jouw cover er straks tussen!

 

Bruynzeel Potloden

De kleurwedstrijd

Doe mee met de See All This Kleurwedstrijd en kleur je eigen cover in!

  1. Koop het herfstnummer van See All This: in onze shop (hier) of in de betere boekhandel of museumwinkel
  2. Ga aan de slag: kleur, verf, knip, plak, ga los!
  3. Maak een foto van je cover
  4. Deel je cover met ons!
    • Mail je cover naar [email protected]
    • Of: plaats je cover op Instagram en gebruik #seeallthiskleurwedstrijd
    • Of: stuur de fysieke cover naar de redactie van See All This: Baan 25, 2012 DB, Haarlem

 

Je kunt meedoen t/m 16 november 2019!

Hoofdprijs
De winnaar ontvangt een deluxe tekenset van Bruynzeel en krijgt bovenal eeuwige roem: de winnende cover krijgt een plek in de Kunsthal Rotterdam!

Houd de kunstbrief in de gaten. Meld je hier aan.

Jury
De inzendingen worden bekeken door Joost Swarte zelf!

 

 

Reacties op Doe mee aan de See All This Kleurwedstrijd!

Mc campers
He kunnen de Belgen buren ook mee doen?
See All This
Absoluut! Op dezelfde manier: haal een magazine (bijv via onze online shop), kleur m in en stuur een foto van je cover naar ons. Succes!
Jacky Tanasale
Hartstikke leuk,Ga samen met mijn kleindochter aan de slag.Heb ik het goed begrepen dat we de cover in kleuren en dan doorsturen naar SEE ALL ?
See All This
Leuk dat jullie meedoen! Je kunt een foto van de cover maken en die doorsturen naar [email protected]. Benieuwd naar het eindresultaat!
Jacqueline Heijman
Kan ik meer dan één ingekleurde cover insturen?
See All This
Dat kan zeker! Vergroot je kansen, zou ik zeggen :)
laat een reactie achter

Uw beoordeling