Zeeuws Museum On Tour

Zeeuws Museum | 01/06/2019 - 31/08/2019

In de zomermaanden breidt de tentoonstelling Nooit meer werken vanuit het Zeeuws Museum zich uit naar leegstaand erfgoed in Vlissingen en Breskens. In de maanden juni, juli en augustus kan men op de fiets en met de veerboot een boeiende route door Walcheren en Zeeuws Vlaanderen maken.

Het Zeeuws Museum stelt zich een wereld voor waarin werken niet meer de belangrijkste structuur vormt waarop ons leven en onze omgeving zijn ingericht. Werk verandert voor iedereen in rap tempo: flex wordt de norm en machines gaan de mens in steeds meer beroepen aanvullen of vervangen. In de toekomst speelt werk voor jong en oud een nieuwe rol. Een zevental kunstenaars duikt in dit thema tegen de achtergrond van de Zeeuwse vrijetijdsindustrie in een tentoonstelling op drie locaties. Neem deze zomer in Zeeland de tijd voor bezinning over werk en vrije tijd.

Met werk van: James Beckett, Jeremy Deller, Janne van Gilst, Manon van Hoeckel, Christian Jankowski, Lisette Olsthoorn en Ottonie von Roeder.

In Zeeland is de veranderende rol van werk goed zichtbaar: de beeldbepalende iconen van boer en visser worden langzaam vervangen door het beeld van zon, zee en strand. Een getuige hiervan is het leegstaand erfgoed in het Zeeuwse landschap. Het Zeeuws Museum brengt een dagbladspecial uit bij de PZC en trekt op met Omroep Zeeland om de betekenis van deze veranderingen voor Zeeland verder te onderzoeken en te delen met een zo breed mogelijk publiek.

WANNEER 01/06/2019 - 31/08/2019
WAAR | Bekijk op Google Maps Abdij 3-4
4331 BK Middelburg
+31 (0)118 653000
zeeuwsmuseum.nlOPENINGSTIJDEN

Di - Zo : 11.00 - 17.00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Zeeuws Museum On Tour

laat een recensie achter

Uw beoordeling