Vier

Christian Ouwens Galerie | 08/10/2016 - 02/12/2016

Groepstentoonstelling Vier toont werk van de kunstenaars Armando, Klaas Gubbels, Jan Roeland en Cherry Duyns. De expositie is samengesteld uit bijzondere werken die toonaangevend zijn voor de hedendaagse kunst.

Armando (1929) is bekend als schilder, beeldhouwer, schrijver, dichter, violist en acteur. Zijn schilderijen, die zowel met de hand als met penseel zijn gemaakt, zijn krachtig en indrukwekkend. Zijn thema’s benadrukken het goede versus het kwade, vaak middels rumoerige taferelen uit de natuur. Voor deze tentoonstelling is juist gekozen voor een nog nooit eerder vertoonde selectie van imposante voertuigen op groot formaat.

Klaas Gubbels (1934) is vooral bekend vanwege de terugkerende elementen in zijn werk: de koffiekannen, tafels en stoelen worden op een steeds vernieuwende maar typerende manier weergegeven. Op deze manier krijgen ze karakter; ze dagen elkaar uit.

De abstracte schilderijen van Jan Roeland (1935) met alledaagse objecten ogen haast geometrisch. Vogels, bloemen en takken worden op kleurrijke wijze teruggebracht tot enkel de essentiële vormen. Zijn composities zorgen voor spanning en herkenbaarheid. Onder andere zijn befaamde bloemen worden geëxposeerd.

Cherry Duyns (1944) heeft naast films en documentaires ook een flink aantal literaire werken op zijn naam staan. Samen met Armando schreef en speelde Duyns bijna vijfentwintig jaar Herenleed. Recentelijk heeft Duyns de documentaire film De Matthäus Missie geregisseerd, die vanaf oktober te zien is. Gedurende de expositie zijn Duyns’ foto’s van de kunstenaars in hun atelier te zien.

De contrasterende werken worden gedurende de tentoonstelling ‘Vier’ – een idee van Klaas Gubbels, de titel bedacht door Cherry Duyns – samengebracht tot een spectaculair geheel.

WANNEER 08/10/2016 - 02/12/2016
WAAR | Bekijk op Google Maps Eendrachtsweg 20
3012 LB Rotterdam
+31 (0)654765042
christianouwens.nlOPENINGSTIJDEN

Do - Za : 11.00 - 18.00

Zo - Woe : Gesloten

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Vier

laat een recensie achter

Uw beoordeling