Verwantschap

Museum IJsselstein | 16/04/2002 - 03/07/2022

In de tentoonstelling Verwantschap onderzoekt MIJ de rol die afkomst speelt bij de vorming van jouw identiteit. Ons karakter heeft een sterke genetische, culturele en sociale basis: waar je wieg staat voorspelt veel over jouw levensloop. Natuurlijk is niet alles in steen gebeiteld, uiteindelijk maak jij zelf de keuzes. Maar dat de omgeving waarin je opgroeit – je thuis, je straat, je vrienden en je familie – hierbij invloedrijk is, staat vast. Bij wie je hoort is ook wie je bent. Hoeveel is daarin nature en hoeveel is nurture?

Speciaal voor Verwantschap werkt multimediaal kunstenaar sven signe den hartogh een aantal intrigerende ideeën rondom het thema verbinding uit tot nieuw werk. Van 20 juni t/m 27 juni woont sven in het museum, voor zijn project Surviving or Thriving. Op 30 juni, 1 en 2 juli nodigt hij je uit voor de interactieve performances samen-zijn.

De rode draad in het werk van sven signe den hartogh is de zoektocht naar verbintenis. Verbinding met zichzelf, de ander, de mensheid, de natuur: sven ziet iedere levensvorm als integraal onderdeel van de aarde. De schrijver Gary Ferguson noteerde in De acht grote lessen van de natuur (2019): ‘Wij die hier op aarde leven, ieder van ons afzonderlijk, zijn allemaal totaal van elkaar afhankelijk. Wat zou er gebeuren als we de beweging zouden kunnen zien die er continu gaande is? Als we zien hoe alles een dans is tussen levensvormen? Een dans waaraan we zelf ook meedoen. Als we de natuur niet alleen zien als iets wat buiten onszelf plaatsvindt, maar iets waar we onderdeel van zijn, verandert ons perspectief. En kan de natuur je nog meer raken dan hij misschien al deed.’  

WANNEER 16/04/2002 - 03/07/2022
WAAR | Bekijk op Google Maps Walkade 2-4
3401 DS IJsselstein
030-6886800
museumijsselstein.nlOPENINGSTIJDEN

wo - zo : 13:00 - 17:00

exhibition 1 image

Bezoekers over Verwantschap

laat een recensie achter

Uw beoordeling