The Rolling Stones – Unzipped

Groninger Museum | 14/11/2020 - 28/02/2021

The Rolling Stones – Unzipped is de eerste internationale tentoonstelling ooit over de wereldberoemde rockband. Na Londen, de Verenigde Staten en Azië gaat de expositie in vernieuwde vorm door Europa touren, met de primeur voor Groningen. Aan de hand van ruim 400 originele objecten uit het persoonlijke archief van de band, geeft de tentoonstelling een indrukwekkend kijkje achter de schermen. Er zijn niet alleen instrumenten en stage designs te zien, maar ook zeldzame audiofragmenten en videomateriaal, persoonlijke dagboeken, iconische kostuums, postermateriaal, albumcovers en zelfs hun studio en het bescheiden verblijf in Edith Grove in Londen.

De expositie toont ruim 400 originele objecten uit de verzameling van de Stones. Niet alleen instrumenten en stage designs, maar ook zeldzame audiofragmenten en videomateriaal, persoonlijke dagboeken, iconische kostuums, postermateriaal, albumcovers en zelfs hun studio en het bescheiden verblijf in Edith Grove in Londen.

Aangevuld met uniek filmmateriaal en interactieve technologie, geeft de tentoonstelling een uitzonderlijk uitgebreide inkijk in 50 jaar geschiedenis van de band en de carrières van Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ronnie Wood. Bezoekers zijn getuige van het muzikale verhaal van de Stones en de ontwikkeling van de Londense bluesband van begin jaren ’60 tot de internationaal inspirerende culturele iconen van nu.

De Rolling Stones hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de populaire cultuur wereldwijd. Deze tentoonstelling geeft aan de hand van het persoonlijke archief van de band een indrukwekkend kijkje achter de schermen. Ook de bredere context van decennia culturele historie komt aan bod, met materiaal van kunstenaars, ontwerpers, artiesten en schrijvers: van Andy Warhol, Shepard Fairey, Alexander McQueen en Ossie Clark tot Jeff Koons en Martin Scorsese.

Beeld:

1. The Rolling Stones, Photo: Helmut Newton

2.The Rolling Stones, Photo: The Rolling Stones Archive

WANNEER 14/11/2020 - 28/02/2021
WAAR | Bekijk op Google Maps Museumeiland 1
9711 ME Groningen
+31 (0)50 3666555
groningermuseum.nlOPENINGSTIJDEN

Di - Zo : 10.00 - 18.00

Za : 10.00 - 22.00

22 en 29 februari : 10.00 - 18.00

exhibition 1 image

Bezoekers over The Rolling Stones – Unzipped

Kristina Peereboom
Had gehoopt om in januari de tentoonstelling te bezoeken. Maar door die verdomde coronamaatregelen kan dat weer niet. Zo jammer. Een museum kan nochtans makkelijk een coronaproof bezoek garanderen. Het is per slot van rekening toch geen winkel of café.
Nathalie Nicolini
Ik heb de originele tentoonstelling in Londen al gezien, kan niet wachten om hem nog een keer te zien! Nog even geduld...
Claude Obrechtwegeww
Wegen dem Corona-shit kann ich die Ausstellung
nicht besuchen...was mich sehr traurig macht.Auch weil ich meine Stonesfreunde nicht treffen kann...
Time waits for no one!Clodi
laat een recensie achter

Uw beoordeling