Tell Me Your Story

Kunsthal KAdE | 08/02/2020 - 30/08/2020

Voor het eerst in Europa: 100 jaar Afrikaans-Amerikaanse kunst in een tentoonstelling over storytelling. Vanaf 8 februari tonen 50 kunstenaars de visueel overweldigende rijkdom van de zwarte cultuur. Rond 140 bruiklenen, voornamelijk uit Amerika, komen naar Amersfoort. Het werk van een groot deel van de kunstenaars was niet eerder in Nederland te zien. Maak kennis met de kernfiguren van de Afrikaans-Amerikaanse kunst en ontdek hun verhaal.

De tentoonstelling is samengesteld door gastcurator Rob Perrée en begint bij de Harlem Renaissance. In de jaren twintig maakten Afrikaans-Amerikaanse schrijvers, muzikanten en theatermakers furore in Harlem, wat zich vertaalde in de beeldende kunst. Vandaag beleeft de rijkdom van de zwarte cultuur opnieuw een renaissance. In de Verenigde Staten zijn Afrikaans-Amerikaanse kunstenaars zichtbaarder dan ooit. De tentoonstelling plaatst de hedendaagse kunstenaars in de context van hun voorgangers. 

De tentoonstelling is chronologisch ingedeeld in vijf tijdvakken: Harlem Renaissance, Post Harlem Renaissance, Civil Rights, Black Renaissance en Bloom Generation. De gemeenschappelijke deler van de verschillende kunstenaars is de noodzaak om zich uit te drukken en daarmee een belangrijke Afrikaanse traditie in leven houden: Storytelling.

Storytelling
De slavernij heeft de orale traditie van storytelling versterkt in plaats van vernietigd. Tot slaaf gemaakten werd bewust educatie onthouden, omdat het hen mondig en opstandig zou maken. Dat verbod stimuleerde het vertellen van verhalen en het daarmee behouden van de Afrikaanse geschiedenis. De verhalen werden van generatie op generatie doorverteld.

WANNEER 08/02/2020 - 30/08/2020
WAAR | Bekijk op Google Maps Eemplein 77
3812 EA Amersfoort
033 422 50 30
kunsthalkade.nlnlOPENINGSTIJDEN

di - zo : 11:00 - 17:00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Tell Me Your Story

Lydia
Belangstelling voor opening van deze tentoonsteling; Kunstzaken Erasmus mc rotterdam
[email protected]
See All This
Dank voor je interesse Lydia! Het museum neemt contact met je op.
laat een recensie achter

Uw beoordeling