Sweet Dreams | How hiphop took over fashion

Kunsthal Rotterdam | 15/06/2019 - 15/09/2019

KOOP TICKETS

“Hiphop is uitgegroeid tot dé dominante kracht in de hitlijsten en niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Veel mensen zijn zich niet bewust van de enorme invloed van hiphop op mode, kunst en het dagelijkse leven. Uniek is dat we de wereldtop aan ons hebben verbonden voor dezetentoonstelling.”

– Lee Stuart, gastcurator

De Kunsthal Rotterdam presenteert in samenwerking met het HipHopHuis en gastcurator Lee Stuart een tentoonstelling over hiphop en haar invloed op mode en lifestyle. ‘Streetwear’ dicteert het tempo en de esthetiek van de mode-industrie en verandert de manier waarop deze industrie zich ontwikkelt. Hiphop is dé toonaangevende jongerencultuur die de hitlijsten en het wereldwijde straatbeeld domineert: van inspiratiebron voor high fashion brands tot het gangbaar maken van sportswear als dagelijkse outfit.

The Bronx is de geboorteplaats van de hiphopcultuur. Deze buitenwijk van New York staat in de jaren 70 letterlijk en figuurlijk in brand. Geweld, armoede en discriminatie zijn aan deorde van de dag. Hier ontstaat een ‘do it yourself’ cultuur waarin originaliteit en ‘credibility’centraal staan. Creativiteit is de essentie van hiphop, en fashion is hierin het verbindende element. Al ben je voor een dubbeltje geboren, je kunt er nog wel uitzien als ‘a million bucks’. De tentoonstelling Street Dreams: How Hiphop took over Fashion toont – in verschillende ruimtes – de looks, de codes en de creatieve kracht van hiphop. De pioniers die modehuizen inspireren, de hypebeasts die dagenlang voor de deur van winkels kamperen en de hiphopartiesten die front row zitten bij modeshows.

WANNEER 15/06/2019 - 15/09/2019
WAAR | Bekijk op Google Maps Westzeedijk 341
3015 AA Rotterdam
010-4400300
kunsthal.nlOPENINGSTIJDEN

di - za : 10.00 - 17.00

zo : 11.00 - 17.00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Sweet Dreams | How hiphop took over fashion

laat een recensie achter

Uw beoordeling