Swap Berlin – The Hague, Roger Wardin & Nadja Schöllhammer

Livingstone gallery | 06/11/2016 - 07/01/2017

In het kader van Swap Berlin – The Hague, onze uitwisseling met C&K Galerie in Berlijn, tonen wij in onze tweede zaal het werk van de Duitse kunstenaar Roger Wardin. In onze Project-room tonen wij werk op papier van Nadja Schöllhammer. Eerder dit jaar toonde C&K Galerie het werk van onze kunstenaars Raquel Maulwurf en Jan Wattjes, met steun van de Nederlandse ambassade, in Berlijn.
De door Jörg Immendorff opgeleide schilder Roger Wardin (Berlijn, 1971) verbeeldt het verval, de destructie en het falen van de mens op een unieke en eigentijdse manier. Naast zijn virtuoze schildertechniek maakt hij gebruik van moderne technieken en manipuleert hij foto- en filmbeelden met de computer. In zijn nieuwste serie Die Geister über den Wassern richt hij zich op rust uitstralende zeegezichten waar alleen de titels nog verwijzen naar de historische gebeurtenissen die zich op plekken als bijvoorbeeld Mururoa (Franse kernproeven) hebben voltrokken.
Nadja Schöllhammer (Esslingen, 1971) maakt grote museale driedimensionale installaties van papier en cut-out tekeningen. Deze zijn veelal gebaseerd op de mythen en sages uit onder andere Mexico, Colombia en Japan (waar zij artist-in-residence is geweest) die verwijzen naar de wereld van dromen en nachtmerries. In de galerie tonen wij ter introductie op haar werk een bijzondere keuze van tekeningen en cut-outs.

WANNEER 06/11/2016 - 07/01/2017
WAAR | Bekijk op Google Maps Anna Paulownastraat 70 A/B
2518 BH Den Haag
+31 70 360 94 28
livingstonegallery.nlOPENINGSTIJDEN

Woe - Za : 12.00 - 17.00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Swap Berlin – The Hague, Roger Wardin & Nadja Schöllhammer

laat een recensie achter

Uw beoordeling