Sung Hwan Kim | Protected by roof and right-hand muscles

Van Abbemuseum | 02/12/2023 - 12/05/2024

KOOP TICKETS

Sung Hwan Kim neemt je me in droomachtige filmomgevingen

Dwaal door tien zalen waarin kunstenaar Sung Hwan Kim (1975, Zuid-Korea) dromerige omgevingen tot leven wekt. In zijn tentoonstelling Sung Hwan Kim: Protected by roof and right-hand muscles vermengen video-installaties zich met collage, performance, muziek en licht. Kim, zowel kunstenaar als tentoonstellingsmaker, dompelt je met vernieuwende vertelvormen onder in zijn poëtische belevingswereld.

Migratie

Mensen hebben zich altijd over de wereld verplaatst. Ze nemen vaak niet alleen de cultuur van hun nieuwe thuis over, maar beïnvloeden deze op hun beurt ook weer met eigen tradities. Zo ook kunstenaar Sung Hwan Kim, die vaak voor langere tijd op verschillende plekken woont. Grenzen en migratie zijn dan ook terugkerende thema’s in zijn werk. Sung Hwan Kim: Protected by roof and right-hand muscles is Kims grootste solotentoonstelling tot nu toe in Europa en brengt werken uit meer dan 20 jaar praktijk samen.

Sung Hwan Kim & het Van Abbemuseum

De kunstenaar nodigt bezoekers uit om te reflecteren op hun eigen relatie met grenzen en migratie. Het Van Abbemuseum in Eindhoven is daarvoor de uitgelezen plek. Van Philips’ gastarbeiders in de vorige eeuw tot de duizenden kenniswerkers van de huidige expat community: migratie is nauw verweven met het DNA van de stad. Na een open studio-project bij Framer Framed afgelopen voorjaar, is Sung Hwan Kim: Protected by roof and right-hand muscles Kims eerste grote Europese solotentoonstelling. Na het Van Abbemuseum zal de tentoonstelling een internationale tournee maken naar onder andere ZKM | Zentrum für Kunst und Medien Karlsruhe en het Art Sonje Center in Seoul.

Beeld:
Sung Hwan Kim, Hair is a piece of head (2021), production still, 2021, courtesy of the artist
Zaaloverzicht Sung Hwan Kim: Protected by roof and right-hand muscles, 2023. Foto: Peter Cox. Met dank aan de kunstenaar

 

WANNEER 02/12/2023 - 12/05/2024
WAAR | Bekijk op Google Maps Bilderdijklaan 10
5611NH Eindhoven
040 238 1000
vanabbemuseum.nlOPENINGSTIJDEN

di - zo : 11.00 - 17.00

eerste donderdag van de maand : 11.00 - 21.00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Sung Hwan Kim | Protected by roof and right-hand muscles

laat een recensie achter

Uw beoordeling