Spuiten en stikken: kunst met een boodschap

Centraal Museum | 04/07/2024 - 08/09/2024

KOOP TICKETS

In de tentoonstelling staan de onderbelichte kunstdisciplines graffiti en textielkunst centraal, maar zullen er ook videowerken, ruimtelijke installaties en schilderijen te zien zijn. Deelnemende kunstenaars zijn onder anderen Keith Haring, Sheila Hicks en Carlos Amorales.

Bart Rutten, artistiek directeur Centraal Museum: ‘Textiel en graffiti zijn twee kunstvormen die nadrukkelijk hun wortels hebben in de maatschappij, maar op zeer verschillende manieren hun boodschap verkondigen. Beide disciplines krijgen de komende zomer een welverdiend podium in het Centraal Museum. Spuiten en stikken belooft een energieke tentoonstelling te worden die mooi aansluit op een belangrijk thema uit onze vaste collectiepresentatie: doorgeven.’

Spuiten en stikken bevat kunstwerken en installaties die vanwege hun grootte niet vaak getoond worden. Zo is er een enorm doek (4 bij 8 meter) van Keith Haring uit de eigen collectie te zien, naast installaties van onder anderen Nadia Kaabi-Linke. Haar werk Walk the Line groeit dagelijks doordat bezoekers met gekleurd koord om twee zuilen heenlopen. Kaabi-Linke ontwikkelde speciaal voor het Centraal Museum een nieuwe versie van het werk.

Beeld:
Keith Haring, Zonder titel, 1983
Foto’s: Centraal Museum

WANNEER 04/07/2024 - 08/09/2024
WAAR | Bekijk op Google Maps Agnietenstraat 1
3512 XA Utrecht
+31 (0)30 2362362
centraalmuseum.nlOPENINGSTIJDEN

Di - Zo : 11.00 - 17.00

exhibition 1 image

Bezoekers over Spuiten en stikken: kunst met een boodschap

laat een recensie achter

Uw beoordeling