Spatium parallel | Roos van Dijk en Andriana Plagketi

Privé: Art Gallery O-68 | 09/06/2019 - 07/07/2019

Op zondag 9 juni 2019, van 15 tot 17 uur, opent Art Gallery O-68 de tentoonstelling ‘Spatium parallel’ met werken van Roos van Dijk en Andriana Plagketi. De expositie loopt van zondag 9 juni t/m zondag 7 juli 2019. Openingstijden tijdens de expositie: do t/m zo 14.00 – 18.00 uur en op afspraak. De kunstenaars zijn aanwezig bij de opening. Margo Slomp  kunsthistoricus en docent kunsttheorie aan het Frank Mohr Instituut, Hanzehogeschool Groningen, zal de expositie openen.

Roos van Dijk en Andriana Plagketi behaalden een Master of Arts, aan het Frank Mohr Instituut in 2018 en hadden een gezamenlijke afstudeer-expositie. Nu zetten zij hun artistieke gesprek voort in Art Gallery O-68 met als titel ‘Spatium parallel’. Voor beide kunstenaars is geometrie van belang, ruimte, spatium, maar in parallelle werelden.

Als deel van haar Frank Mohr curriculum studeerde Roos aan de ‘Hunter College New York’, Daar onderging haar werk een transformatie. Terwijl eerder haar focus verschoven was van abstractie naar constructie, verschoof die in New York van een schilderwerk als beeld naar een schilderwerk als object. Wat bleef, is het grid, het raster, soms als materiaal waarop geschilderd wordt, bv corduroy i.p.v. canvas. Ze laat het materiaal voor zich werken. Van Dijk gebruikt het raster niet om proportionele precisie te bereiken, maar als onderwerp van artistieke exploratie.

Ook de artistieke praktijk van Andriana Plagketi is gefocusseerd op abstracte schilderkunst, met name geometrische abstractie. Zij produceert omgevingen waarin zich geometrische vormen ontvouwen die een ritme creëren in een denkbeeldige ruimte. Vormen, kleuren en lijnen worden eenvoudig en duidelijk weergegeven. Ze geven de toeschouwer de ruimte om zelf visuele simulaties te maken in plaats van herinneringen en correlaties met bestaande beelden. Ook zij gebruikt andere dragers dan canvas.

WANNEER 09/06/2019 - 07/07/2019
WAAR | Bekijk op Google Maps Oranjestraat 74
6881SG Velp
026 3612036
gallery-o-68.comOPENINGSTIJDEN

do - zo : 15:00 - 17:00 (tijdens exposities) en op afspraak

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Spatium parallel | Roos van Dijk en Andriana Plagketi

laat een recensie achter

Uw beoordeling