Shifting Perceptions | Daniel Mullen

Marian Cramer Projects | 18/05/2019 - 15/06/2019

De in Nederland wonende abstracte architecturale schilder, Daniel Mullen, werd geboren in 1985 in Glasgow, Schotland. Hij studeerde in 2011 af met een BFA van de Gerrit Rietveld Academie. Mullen heeft internationaal geëxposeerd; in Londen, Vancouver, New York, Sao Paulo en had onlangs zijn eerste museumshow in Berlijn en staat hij op de shortlist voor de Aesthetica Art Prize.

Door geglazuurde lagen toe te passen in combinatie met hard geverfde lijnen, creëert Mullen gelaagde afbeeldingen die op figuratieve wijze abstracte concepten communiceren. Bij het maken van illusionistische vormen kan hij tot op zekere hoogte een abstract idee of fenomeen illustreren, waarbij abstractie op zijn kop wordt gezet. Gedreven door het gevoel dat abstracte kunst niet eenvoudig de waargenomen uiterlijke realiteit weergeeft, maar in plaats daarvan een overdracht kan zijn van dat wat ons visuele begrip te boven gaat.

Het is een artistieke vorm – zoals Kandinsky stelde – dat het resultaat is van ‘een innerlijke noodzaak’. Mullen creëert een complex effect dat erin slaagt om de incarnatie van iets groots en weids te suggereren, maar misschien ook alleen dat; een suggestie en geen realiteit. Een illusie en niet de waarheid. Als een toegewijde vakman die al zijn werk minutieus creëert zonder digitale of mechanische hulpmiddelen, slaagt hij er toch in om de indruk van reproduceerbaarheid te creëren, en dat is precies wat hij in een tijdperk van massaconsumptie wil benadrukken.

Opening Zaterdag 18 mei, 2019: 17-19 uur.

WANNEER 18/05/2019 - 15/06/2019
WAAR | Bekijk op Google Maps Chopinstraat 31
1077GM Amsterdam
+31 (0)6 14780171
exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Shifting Perceptions | Daniel Mullen

laat een recensie achter

Uw beoordeling