Sanam Khatibi

Musea Brugge | 30/04/2021 - 03/10/2021

De kunstwerken van Sanam Khatibi hebben als leidraad de dierlijkheid en onze oerdriften. De kern van haar oeuvre stelt onze relatie met machtsstructuren in vraag en in het bijzonder met de dualiteit tussen succes en mislukking. De terugkerende thema’s in haar werk onderzoeken hoe wij omgaan met het verlies van beheersing, bestialiteit, dominantie en onderwerping. Zij is ook gefascineerd door de fragiele grens tussen angst en verlangen en de nauwe interrelatie tussen die twee emoties. Haar personages leven volgens hun driften in verleidelijke en exotische landschappen. Hun houding tegenover macht, geweld, sensualiteit en elkaar is ambivalent.

Ze speelt met deze dubbelzinnigheid om bepaalde dualiteiten toe te lichten, zoals mens versus dier, het verleden versus het heden en wreedheid versus sensualiteit. Dieren en de natuur zijn integrale onderdelen van haar kunst en haar onderwerpen en personages zijn vaak binnen hetzelfde vlak met fauna en flora afgebeeld.

Haar oeuvre bestaat uit schilderijen, borduurwerken, wandkleden en sculpturen. Sanam Khatibi is een Belgische kunstenares, die in Brussel woont en werkt. Ze wordt vertegenwoordigd door rodolphe janssen in Brussel en PPOW in New York

WANNEER 30/04/2021 - 03/10/2021
WAAR | Bekijk op Google Maps Meerdere locaties
8000 Brugge
+32 50 44 87 43
museabrugge.beOPENINGSTIJDEN

di - zo : 09:30 - 17:00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Sanam Khatibi

laat een recensie achter

Uw beoordeling