Robbie Cornelissen & Karin van Dam | De Onderstroom

Museum Rijswijk | 26/03/2023 - 11/06/2023

De omvangrijke tentoonstelling De Onderstroom in Museum Rijswijk laat de nieuwe ontwikkelingen in het samenspel van deze twee kunstenaars zien. Het betreft een site specific werk als resultaat van een onderzoeksperiode.  

In het werk van beide kunstenaars spelen dezelfde thema’s en fascinaties zoals de stad, de onderwereld, het ervaren van het werk door je erin te begeven, zowel fysiek als mentaal. De opgeroepen werelden zijn vaak labyrintisch, nodigen uit tot dwalen, onderzoeken het begrip ruimte en de kleur zwart speelt een belangrijke rol.
Er zijn onmiddellijk veel verbindingen te ontdekken als startpunt; het zijn beiden tekenaars, ze denken vanuit de beweging en de lijn. Waar Karin van Dam werkt vanuit de werkelijke ruimte met diverse materialen en op een vaak monumentale schaal, werkt Robbie Cornelissen met de illusie van de ruimte in monumentale tekeningen en animatiefilms. De samenwerking gaat uit van het aanvullend principe, de ontbrekende stem zal door de ander ingevuld worden, zo zullen illusie en werkelijkheid, het platte vlak, de projectie op de muur en de werkelijke ruimte met de installaties tot een nieuw verband komen.
Lees hier meer >

Omslagbeeld: Vloedlagen in de zeereep IV, De Vishal, Haarlem 2022, foto’s: Tom Haartsenp

WANNEER 26/03/2023 - 11/06/2023
WAAR | Bekijk op Google Maps Herenstraat 67
2028 BR Rijswijk
070-3903617
museumrijswijk.nlOPENINGSTIJDEN

Di - Zo : 11.00 - 17.00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Robbie Cornelissen & Karin van Dam | De Onderstroom

laat een recensie achter

Uw beoordeling