Rembrandt-Velázquez | Nederlandse en Spaanse Meesters

Rijksmuseum | 11/10/2019 - 19/01/2020

Rembrandt-Velázquez. Nederlandse en Spaanse meesters vormt de afsluiting van het Jaar van Rembrandt 2019 in het Rijksmuseum. Een tentoonstelling met topstukken van dé grote meesters uit de 17de eeuw uit Nederland en Spanje. Het is voor het eerst dat zoveel meesterwerken van Velázquez, Rembrandt, Murillo, Vermeer, Zurbarán, Hals en Ribera samenkomen. De tentoonstelling maakt de bezoeker deelgenoot van de ontmoeting tussen de Nederlandse en Spaanse meesterwerken, waarbij niet alleen verschillen en overeenkomsten te ontdekken zijn, maar waarbij vooral de schoonheid niemand onberoerd zal laten. De tentoonstelling is het resultaat van een bijzondere samenwerking met het Museo Nacional del Prado in Madrid en markeert het 200-jarig jubileum van het Prado en het Jaar van Rembrandt 2019.

Hoewel de zeventiende eeuw wordt gekenmerkt door oorlog en politieke spanningen tussen Nederland en Spanje maken beide landen ook een periode van uitzonderlijke bloei door op het gebied van handel, wetenschap en kunst. De artistieke prestaties bereikten hun climax met de opkomst van twee van de grootste schilders aller tijden, Rembrandt en Velázquez.

In de tentoonstelling worden schilderijen van gerenommeerde Spaanse en Nederlandse meesters in paren getoond. Dit leidt vaak tot verrassende dialogen over universele thema’s als religie, geloof, rijkdom, macht, licht en compositie.

WANNEER 11/10/2019 - 19/01/2020
WAAR | Bekijk op Google Maps Museumstraat 1
1071 XX Amsterdam
020-6747 000
rijksmuseum.nlOPENINGSTIJDEN

Zo - Za : 9.00 - 17.00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Rembrandt-Velázquez | Nederlandse en Spaanse Meesters

laat een recensie achter

Uw beoordeling