Relaties & Contrasten II | de collectie van Hans en Cora de Vries

Museum Belvédère | 07/10/2023 - 11/02/2024

KOOP TICKETS

In 2020 stelde Museum Belvédère een omvangrijke tentoonstelling samen uit de collectie van Hans en Cora de Vries. Vanwege de coronacrisis en een langdurige lockdown was deze nauwelijks voor het publiek toegankelijk. In een andere samenstelling, met meerdere topstukken die toen niet werden getoond, presenteert Museum Belvédère een vervolg op het ambitieuze project.

De tentoonstelling Relaties & Contrasten II – de collectie van Hans en Cora de Vries is samengesteld op grond van stilistische verwantschappen en contrasten. In het boek dat bij de tentoonstelling is verschenen probeert kunsthistoricus en publicist Huub Mous deze te duiden en in de context te plaatsen van een voor de kunsten enerverend tijdsgewricht.

Collection d’Art Amsterdam 

Van 1969 tot aan 2004 leidde Cora de Vries (1944-2010) de befaamde galerie Collection d’art in Amsterdam, waar vele toonaangevende kunstenaars uit binnen- en buitenland exposeerden.

Parallel aan het galeriebeleid bouwde ze samen met haar man Hans de Vries een imposante privéverzameling op. Daarbij zocht het echtpaar nadrukkelijk naar kunstwerken die elkaar versterken in relaties en contrasten.

In de expositie is werk te zien van: 

Karel Appel, Armando, Gerrit Benner, Eugène Brands, Jan Commandeur, Constant, Jean Dubuffet, Etienne Elias, Alphons Freymuth, Jaap Hillenius, Hans van Hoek, Willem de Koning, Willem van Leusden, Piet Ouborg, Har Sanders, Jan Schoonhoven, Toon Teeken, Thijs Rinsema, JCJ Vanderheyden, Bram van Velde, Co Westerik.

 

Beeld:
Relaties & Contrasten II | de collectie van Hans en Cora de Vries. © Museum Belvédère.

 

WANNEER 07/10/2023 - 11/02/2024
WAAR | Bekijk op Google Maps Oranje Nassaulaan 12
8448 MT Heerenveen
0513 - 644 999
museumbelvedere.nlOPENINGSTIJDEN

di t/m zo : 11.00 - 17.00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Relaties & Contrasten II | de collectie van Hans en Cora de Vries

laat een recensie achter

Uw beoordeling