Prix de Rome Architecture 2022 Healing Sites

Nieuwe Instituut | 18/11/2022 - 08/04/2023

Door de eeuwen heen hebben de inspanningen van architecten, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten bijgedragen aan de ontwikkeling van een kapitalistische, koloniale en imperialistische erfenis die nu hele ecosystemen beïnvloedt of zelfs uitroeit. Hoe kijken hedendaagse collega’s aan tegen de medeplichtigheid van het veld? Hoe kunnen ze hun eigen manier van werken zo vormgeven dat hun praktijk die erfenis ongedaan maakt?

Voor het eerst in het tweejarige bestaan ​​van de wedstrijd noemt de opdracht geen fysieke plek waarop deelnemers moeten reageren met hun inzendingen. De ‘bouwlocatie’ van dit jaar is hun eigen werkwijze en de positie die zij innemen ten opzichte van het werkveld en hun omgeving. De locatiekeuze is dan ook onderdeel van het ontwerp. De ideologische onderbouwing, het werkproces en de potentiële helende werking van architectuur staan ​​centraal.

De Prix de Rome is de oudste en meest prestigieuze architectuurprijs van Nederland. De jury van de editie van 2022 vindt het belangrijk om kritisch te kijken naar de rol die een prijsvraag speelt bij het ontdekken, inspireren en helpen ontwikkelen van getalenteerde architecten, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten. De vraag is hoe je architectentalenten op een gepaste manier kunt identificeren binnen een prijsvraagformat, hen kunt helpen bij hun professionele groei en hun werk zichtbaar kunt maken. Om ervoor te zorgen dat de tijd en energie die kandidaten investeren in hun deelname eerlijk wordt gecompenseerd, en dat het op langere termijn ook een duurzame praktijk als ontwerper ten goede komt, vraagt ​​de jury de deelnemers om hun suggesties voor nieuwe werkwijzen, waarden en ontwerpen te presenteren in het kader van een zelfgekozen locatie, die ze voorzien van een nieuw kader.

WANNEER 18/11/2022 - 08/04/2023
WAAR | Bekijk op Google Maps Museumpark 25
3015 CB Rotterdam
010-4401200
nieuweinstituut.nlOPENINGSTIJDEN

Di - zo : 10.00 - 17.00

Do : 10.00 - 21.00

exhibition 1 image

Bezoekers over Prix de Rome Architecture 2022 Healing Sites

laat een recensie achter

Uw beoordeling