Positions #6: Bodywork

Van Abbemuseum | 28/11/2020 - 26/09/2021

KOOP TICKETS
Vijf kunstenaars schijnen hun licht op de maakbaarheid van het lichaam. Het effect is humoristisch, hallucinerend, klinisch en onthullend.

Bodywork bestaat uit vijf aaneengeschakelde solo’s van internationaal toonaangevende kunstenaars. Er is werk te zien van Laure Prouvost, publieklieveling tijdens de laatste biënnale in Venetië, Praneet Soi, Zach Blas, Navine G. Khan-Dossos en Ajla R. Steinvåg, die haar museale solodebuut maakt. Divers in geografische afkomst en in expressievormen verhouden de kunstenaars in Bodywork zich ieder op hun eigen manier tot het menselijk lichaam.

De kunstenaars kijken niet zozeer naar het lichaam als natuurlijk gegeven, maar meer als resultaat van de cultuur waarin het zich bevindt. Ze buigen zich over kwesties als de maakbaarheid van het lichaam, (mis)communicatie, kwetsbaarheid en de effecten van technologische ontwikkelingen op het individu en de samenleving. De zeer uiteenlopende artistieke visies in Bodywork zetten de zintuigen op scherp en dagen je uit je kijk op het lichaam te verbreden.

Positions is een tentoonstellingsvorm waarbij (doorgaans) vijf soloprojecten met elkaar in dialoog gaan in de tien zalen van de oudbouw van het Van Abbemuseum. Iedere kunstenaar krijgt twee zalen tot zijn of haar beschikking. Veel werken zijn speciaal voor de tentoonstelling gemaakt, andere zijn ontwikkeld in samenwerking met kunstinstellingen over de hele wereld.

WANNEER 28/11/2020 - 26/09/2021
WAAR | Bekijk op Google Maps Bilderdijklaan 10
5611NH Eindhoven
040 238 1000
vanabbemuseum.nlOPENINGSTIJDEN

di - zo : 11.00 - 17.00

eerste donderdag van de maand : 11.00 - 21.00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Positions #6: Bodywork

laat een recensie achter

Uw beoordeling