Petra Laaper | Golden Light Green

Privé: Contour Gallery | 09/11/2019 - 07/12/2019

In Petra Laaper’s solotentoonstelling Golden Light Green bij Contour Gallery speelt niet alleen kleur een belangrijke rol, maar vooral het gevoel en de atmosfeer die daarbij ontstaat. Compositie, spel en onderzoek doorkruisen haar zachte sculpturen en installaties en schijnen een licht op de zintuiglijke waarneming van de toeschouwer.

In Golden Light Green zet Laaper een persoonlijke zoektocht uit naar aanwezigheid van fysieke intimiteit.  De sculpturen hangen, leunen en staan in de ruimte en gaan in conversatie met de omgeving, waarbij ze de zwaartekracht lijken uit te dagen. Volumes ontstaan vanuit knippatronen die zich op verschillende manieren herhalen.

Zachte, glimmende of stugge stoffen in uitgesproken kleurstellingen en met subtiele texturen. Naden worden bewust zichtbaar gelaten of juist weggestopt, waarbij de verhoudingen worden uitvergroot en verkleind. De compositie van verschillende beelden toont een blik in haar universum. Een wereld die zich wil openen en verbinden met de kijker. Door te spelen met patronen en materiaal – en dit net even anders te doen – ontstaat er een open vorm.

Petra Laaper studeerde af aan de WdKA in Rotterdam in Sculptuur/Beeldende Kunst. Ze creëert objecten, installaties, fotografische werken en stop motion films. Daarnaast studeerde ze Binnenhuisarchitectuur aan de HKU in Utrecht en ontwikkelde zij zich in het gebied van keramiek aan het Europees keramisch Werkcentrum te Den Bosch (thans sundaymorning@ekwc).

WANNEER 09/11/2019 - 07/12/2019
WAAR | Bekijk op Google Maps Josephstraat 164
3014 TX Rotterdam

contour.galleryOPENINGSTIJDEN

do - vr : 11.00 - 17.00

za : 13.00 - 17.00

wo en zo : op afspraak

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Petra Laaper | Golden Light Green

laat een recensie achter

Uw beoordeling