Paul Bogaers | Celine van den Boorn

Privé: galerie dudokdegroot | 09/09/2017 - 14/10/2017

Het nieuwe seizoen van DudokDeGroot wordt geopend met een dubbele solotentoonstelling van Paul Bogaers en Celine van den Boorn.

Met zijn combinaties van foto’s, waarin hij vaak gebruikmaakt van fotografische ‘objets trouvés’ zoals amateurkiekjes, beelden uit boeken en andere bestaande beelden, nodigt Paul Bogaers de kijker uit om onverwachte verbanden te ontdekken. De mogelijkheid om de zichtbare wereld te reflecteren is een kwaliteit die Bogaers nooit tevreden heeft gesteld. Hij is juist altijd op zoek geweest naar manieren om de onzichtbare, innerlijke wereld te vangen in beeld. Door het combineren van verschillende media streeft Bogaers ernaar de grenzen van het medium fotografie zo ver mogelijk op te rekken. ‘Extended photography’ is de term die hij zelf gebruikt om zijn werk te omschrijven.

In haar werk creëert Celine van den Boorn nieuwe versies van gefotografeerde landschappen door de hierin voorkomende mensen, in de rol van toerist, recreant of militair, weg te schilderen. Hierdoor verschuift in het beeld de focus van de mens naar het landschap. Het decor wordt weer onderwerp. Wat op het eerste gezicht een onaangeroerde woestijn lijkt of een lieflijk strand, blijkt bij nadere beschouwing een valse indruk te zijn. De ingreep is nog altijd zichtbaar; matte geschilderde silhouetten op een glanzende foto, een losse schoen of arm in een verder desolaat landschap.

WANNEER 09/09/2017 - 14/10/2017
WAAR | Bekijk op Google Maps Lauriergracht 80
1016 RM Amsterdam
06-15475473
dudokdegroot.nlOPENINGSTIJDEN

Wo - Za : 13.00 - 17.30

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Paul Bogaers | Celine van den Boorn

laat een recensie achter

Uw beoordeling