Niet met zoveel woorden

Kröller-Müller Museum | 01/02/2020 - 27/09/2020

De tentoonstelling Niet met zoveel woorden brengt een grote variëteit aan kunstwerken uit de collectie van het Kröller-Müller Museum bij elkaar waarin woorden, letters, zinnen en tekstfragmenten een prominente rol spelen. Van woordpuzzels en gedichten tot filosofische overdenkingen en politiek commentaar. Deze deelcollectie is niet eerder in een tentoonstelling samengebracht.

Veertig taal- en woordkunstwerken
Te zien zijn ongeveer veertig werken van kunstenaars als Robert Barry, Marcel Broodthaers, Ian Hamilton Finlay, Jenny Holzer, Joseph Kosuth, Bruce Nauman, Marc Ruygrok en herman de vries. Het werk dat te zien is loopt zeer uiteen, van woordpuzzels en gedichten tot filosofische overdenkingen en politiek commentaar. Van tekst subtiel verwerkt in collages tot scherpe sociale statements. Een breed scala aan kunstvormen is in de tentoonstelling opgenomen: films, installaties, performances, sculpturen, neonkunst, werk op papier en schilderijen.

Nieuw werk van hedendaagse taal- en woordkunstenaars
Op uitnodiging van het Kröller-Müller Museum maken Niels Post (1972), Guido de Boer (1988) en Fillip Studios (Roos Meerman (1991)/Tom Kortbeek (1987)) werk waarin letters, tekst en taal een belangrijke rol spelen. Met grote toewijding en liefde analyseert De Boer de vorm van letters en analyseert hij typografie tot op het bot. Post stelt met woorden-zonder-betekenis op humoristische en kritische toon de ruis op het internet aan de kaak. En Fillip Studios visualiseert woorden en klanken van uitgestorven talen door middel van digitale technologie.

WANNEER 01/02/2020 - 27/09/2020
WAAR | Bekijk op Google Maps Houtkampweg 6
6731 AW Otterlo
+31 (0)318 591241
krollermuller.nlOPENINGSTIJDEN

Di - Zo : 10.00 - 17.00

exhibition 1 image

Bezoekers over Niet met zoveel woorden

laat een recensie achter

Uw beoordeling