Mechanic Stuff | Willem Harbers & Christophoros Doulgeris

Privé: Galerie Franzis Engels | 20/09/2018 - 10/11/2018

Willem Harbers weet de verbeelding tot het uiterste te prikkelen door ons sculpturen voor te schotelen die de vreemdste producten schijnen te kunnen maken. Metalen vormen, marmeren of hardstenen onderdelen, de suggestie van beweging en verborgen machinerieën. En niet alleen de beelden suggereren curieuze productieprocessen, ook de namen van zijn beelden, zoals ‘Labofähig’ en ‘Gascibateur’, laten ons denken aan werkelijk bestaande apparaten.

Maar het gaat Willem Harbers niet om het nut van apparaten. We worden getriggerd door de schoonheid van de machines en de nog niet-ontdekte mogelijkheden, de plaats die ze innemen in onze dagelijkse wereld en misschien wel nieuwe toepassingen. De foto’s van Christophoros Doulgeris hebben een zelfde soort relatie met machines. Vaak treffen we machines aan die uitgewerkt zijn, maar in het verleden wel degelijk hun nut hebben bewezen. Nu staan ze te verstoffen en ontlenen ze hun bestaansrecht aan de schoonheid van het verval. Dat dit tijdelijk is, totdat de boel gesloopt wordt en vernieuwd, is evident in onze maatschappij die immers is ingericht op efficient en effectief produceren. Dit weet Christophoros Doulgeris met zijn scherpe kunstenaarsoog treffend vast te leggen. Willem Harbers en Christophoros Doulgeris gebruiken hun creativiteit om ons na te laten denken over de plaats van kunst in onze maatschappij. Maar vooral om ons te laten genieten van de mysterieuze schoonheid van ‘Mechanic Stuff’.

WANNEER 20/09/2018 - 10/11/2018
WAAR | Bekijk op Google Maps Nieuwevaart 200
1018 ZN Amsterdam
06-31000323
franzisengels.nlOPENINGSTIJDEN

Do - Za : 13.00 - 18.00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Mechanic Stuff | Willem Harbers & Christophoros Doulgeris

Wim Baltissen
Harbers en Doulgeris ontsluiten een intrigerende twee- of tweeëneenhalf-dimensionale wereld. Hun kijk op door de mens ontwikkelde techniek, waaronder de Mechanic Stuff uit de titel, en de representatie hiervan in beeld en vorm, levert een zeer boeiend resultaat op en een geheel opzichzelfstaande tussendimensie. Beide kunstenaars passen industriële vormen zodanig in in hun artistieke uitingen
dat ze er een onvermoed, nog onontdekt universum mee creeëren. Een visueel prachtige ervaring voor de toeschouwer.
Anne-Marie Jansen
L.S., is er wellicht een mogelijkheid de opening van deze expositie bij te wonen? Groet, hartelijk, Anne-Marie
laat een recensie achter

Uw beoordeling