Margot Zweers | Project binnenruimte

Stedelijk Museum Breda | 09/03/2019 - 13/10/2019

Project Binnenruimte is de titel van een reeks presentaties op de binnenplaats van het museum. Iedere editie nodigt het museum één kunstenaar uit om een werk te maken voor deze ruimte. De binnenplaats, met zijn grijze tegels en groen begroeide achterwand, vormt het fysieke hart van het museum en verbindt het oude met het nieuwe deel. In eerste instantie zie je de strakke buitenwanden van de museumzalen, als je je omdraait komt het historische Oudemannenhuis in beeld. Het is een prachtige plek voor kunstenaars om te reageren op de ruimte, de collectie of de betekenis van het museum.

De eerste presentatie is van Margot Zweers (1989, Den Haag). Zweers gebruikt sculptuur als medium om ruimtelijke situaties en de manier waarop we deze waarnemen te onderzoeken. In haar subtiele, vaak poëtische installaties, combineert ze geabstraheerde geometrische structuren en organische vormen. Door te spelen met de visuele en materiële verschijningsvorm – objecten die massief aandoen, blijken plat te zijn en wat in eerste instantie overkomt als een voorkant, kan bij nadere inspectie ook een achterkant zijn – vraagt ze de toeschouwer aandachtig te kijken en na te denken over het verschil tussen observatie en fysieke realiteit.

Voor Things seemed to be square neemt Zweers de ruimtelijke aspecten van de binnenplaats als uitgangspunt. Ze combineert een viertal ‘ruimtelijke tekeningen’, gebaseerd op de plattegrond van de binnenplaats, met afgietsels van stenen en uitvergrootte foto’s van met de hand geknede plasticine-objecten. Met de gelaagde compositie die zo ontstaat nodigt Zweers de toeschouwer uit de binnenplaats opnieuw te ontdekken.

 

WANNEER 09/03/2019 - 13/10/2019
WAAR | Bekijk op Google Maps Boschstraat 22
4811 GH Breda
076-5299900
stedelijkmuseumbreda.nlOPENINGSTIJDEN

Di - Vr : 11.00 - 17.00

Za - Zo : 10.00 - 17.00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Margot Zweers | Project binnenruimte

laat een recensie achter

Uw beoordeling