Marc Prat | Paintings – Martin Bloeck | Objects

Privé: Pont Arte | 26/05/2024 - 26/05/2024

Twee kunstenaars die samen exposeren in Wiesbaden en in Maastricht. Wat brengt deze kunstenaars samen? Marc Prat (Mataró, Spanje, 1971) en Martin Bloeck (Blachownia, Polen, 1990, woont en werkt in Mainz, DE) werken beiden vanuit een innerlijke drive die zich vertaald in expressieve werken waarin vormen van mensen en dieren te zien zijn. Het gaat beide kunstenaars niet om een exacte weergave; het gaat om de lading die de werken hebben.

Marc Prat is een van de vaste kunstenaars bij PontArte. Zijn stijl en themakeuze spreken tot de verbeelding. De series met (kerk) interieurs zijn monumentaal en geven een gevoel aan de kijker om in de ruimte op te gaan. De serie met maskers vragen om zelfreflectie en meditatie. Je wordt rustig als je naar de werken kijkt, een sereen gevoel komt op, maar aan de andere kant kunnen ze ook confronterend zijn.

De serie die in deze tentoonstelling te zien zal zijn omvat veel dieren. Niet alleen de Toro’s, die zeer krachtig zijn, maar ook varkens, konijnen, raven, alles wordt door Prat weergegeven met een energie die van het werk afspringt.
 
Martin Bloeck (Blachownia, Polen, 1990) is recent afgestudeerd aan de kunstacademie van Mainz, waar hij woont en werkt, en maakt vooral sculpturen. Sinds 2019 wordt hij vertegenwoordigd door Rubrecht ConteLarissa BeetsSee all This
Larissa BeetsGeachte Larissa Beets,mporary in Wiesbaden. In deze tentoonstelling zijn prototypes van ongebakken klei te zien waar een oerkracht in zit. Lijven en vormen die menselijk en toch ook niet menselijk zijn. Bloeck zal zijn werken in brons gieten bij verkoop in een oplage van 3 tot 5 afhankelijk van het werk.

 

De tentoonstelling wordt samen met Rubrecht Contemporary georganiseerd.

Beeld:
Object: Martin Bloeck, schilderijen Marc Prat (Wiesbaden, juni-augustus 2019)
Marc prat, Kashi XVIII

WANNEER 26/05/2024 - 26/05/2024
WAAR | Bekijk op Google Maps Kapoenstraat 29
6211KV Maastricht
+316 37403499
OPENINGSTIJDEN

do - za : 11.00 - 17.00

exhibition 1 image

Bezoekers over Marc Prat | Paintings – Martin Bloeck | Objects

laat een recensie achter

Uw beoordeling