Machine Wilderness

ARTIS | 11/03/2022 - 24/06/2022

Kan technologie je laten voelen wat het is om een slijmzwam, mier of olifant te zijn? Hoe communiceert kunstmatige intelligentie met dieren en planten? En kun je een robot laten dromen over natuur?
Kunstmatige intelligentie is de mogelijkheid van machines, software en apparaten om het denkvermogen van de mens te imiteren. Denk bijvoorbeeld aan redeneren, leren en plannen. Machine Wilderness is een artistiek onderzoeksproject waarbij acht kunstenaars op verschillende plaatsen in ARTIS op zoek gaan naar de relatie tussen mens, natuur en technologie.
Technologie wordt vaak in verband gebracht met de vervreemding van de natuur. Maar klopt dat wel? Machine Wilderness onderzoekt of het ons ook kan helpen om dichterbij het leven op aarde te komen. Dit is juist in ARTIS relevant, omdat ARTIS een ontmoetingsplek is waar we natuur op een vindingrijke manier dichtbij brengen en debat faciliteren over hoe de mens natuur waardeert, begrijpt en behandelt. In ARTIS staat het (herstel van) contact met al het leven op aarde voorop.

Vanaf 11 maart tot en met 24 juni zijn er acht internationale kunstenaars aan het werk in ARTIS. De kunstenaars, ook wel ARTISt’s genoemd, verblijven ieder enkele weken in ARTIS. Ze werken op diverse locaties in het park en krijgen ook een atelier en presentatieruimte tot hun beschikking. Door middel van experimenten proberen ze dichter bij het leven van andere wezens te komen en hopen ze verborgen werelden te onthullen. Bezoekers kunnen de kunstenaars aan het werk zien in het park en met hen in gesprek gaan. De kunstenaars zijn te herkennen aan hun kunstenaars-hesje. Gedurende hun residency houden ze bovendien iedere woensdag tussen 15.00 en 17.00 uur een open studio of workshop voor publiek.

Bekijk hier het programma >

WANNEER 11/03/2022 - 24/06/2022
WAAR | Bekijk op Google Maps Plantage Kerklaan 38-40
1018 CZ Amsterdam
020 5233 670
artis.nlnlOPENINGSTIJDEN

ma-zo (1 maart t/m 31 oktober) : 09.00-18.00

ma - zo (1 november t/m 28 februari) : 09.00 - 17.00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Machine Wilderness

laat een recensie achter

Uw beoordeling