Liefde voor tekenen. Kunstenaars kiezen uit de collectie!

Stedelijk Museum Schiedam | 06/07/2024 - 15/09/2024

Het Stedelijk Museum Schiedam presenteert deze zomer de tentoonstelling Liefde voor tekenen. Kunstenaars kiezen uit de collectie. Te zien zijn circa veertig werken uit een van de belangrijkste hedendaagse tekenkunstcollecties in Nederland: de voormalige NOG Collectie. SNS Reaal, voorheen eigenaar van deze bijzondere bedrijfscollectie, schonk de verzameling in 2021 aan Stedelijk Museum Schiedam. De verzameling is een mooie afspiegeling van de Nederlandse kunst van de afgelopen dertig jaar, met een belangrijk accent op de tekening als medium.

Kunstenaars Fatima Barznge, Koen Taselaar en Susanna Inglada, wiens werk deel uitmaakt van deze collectie, zijn door het museum uitgenodigd om werk van collega-kunstenaars voor deze tentoonstelling te selecteren. Met werk van Marlene Dumas, Charlotte Schleiffert, Erik van Lieshout, Dan Zhu, Erik Mattijssen, Evelyn Taocheng Wang en vele anderen is Liefde voor tekenen een must see voor liefhebbers van hedendaagse tekenkunst.

Beeld:
Charlotte Schleiffert, Man in rode natuur, 2010, grafietpotlood, pastelpotlood en acrylverf op papier, Collectie Stedelijk Museum Schiedam.
Erik Mattijssen, Donkey’s Years, 2006, Collectie Stedelijk Museum Schiedam.
Shelagh Keeley, An Encyclopaedia of Memory and Slowness I, 2007, Collectie Stedelijk Museum Schiedam.

WANNEER 06/07/2024 - 15/09/2024
WAAR | Bekijk op Google Maps Hoogstraat 112
3111 HL Schiedam

stedelijkmuseumschiedam.nlOPENINGSTIJDEN

di-zo : 11.00-17.00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Liefde voor tekenen. Kunstenaars kiezen uit de collectie!

laat een recensie achter

Uw beoordeling