Lichtgewicht

Privé: Atelier het Bouwhuis | 16/10/2016 - 20/11/2016

In deze tentoonstelling worden drie kunstenaars samen gebracht die op geheel eigen wijze omgaan met fenomenen als ruimte, licht, tijd en geluid.

In de meest recente schilderijen van Daniëlle van Broekhoven treedt licht steeds duidelijker op de voorgrond. Het abstracte vormen- en lijnenspel waarmee Daniëlle de natuurlijke omgeving tot leven laat komen, geeft ruimte aan banen van kleur en lichtheid. Intens kijken naar de natuur, wordt omgezet in intens geschilderde doeken die betoveren met hun mysterieuze aantrekkingskracht.

Hanneke van der Werf onderzoekt op originele wijze de grenzen van het kunstenaarschap, de grenzen van vrijheid, de mogelijkheden van papier, verf, potlood, schaar en lijm. De verhalen die zij vertelt, komen tot stand door wild experimenteren of juist door rustig kijken en luisteren. Die verhalen zijn eigenlijk niet in een vaste vorm te vatten en daardoor heeft het werk van Hanneke een energie die doorgaat buiten de grenzen van het papier.

Waar de meeste mensen hun schouders ophalen, of zich ergeren aan een bepaald geluid – krassend, tikkend, zich herhalend – hoort Falco Pols de mooiste composities. Zijn werk ontstaat vanuit totaal onschuldige nieuwsgierigheid. Met open ogen en oren probeert hij het innerlijke proces dat in werking wordt gesteld door de wereld om hem heen, te vatten in een installatie. Er is altijd beweging, er is altijd geluid, waarmee Falco ons vervoert naar hogere sferen om vervolgens met een zwaar gewicht weer op de grond te vallen…

De tentoonstelling, samengesteld door Hester van Kranendonk, vindt plaats in en om Het Bouwhuis met haar tuinen in Lettele. In Deventer is een kleine selectie van werk te zien.

WANNEER 16/10/2016 - 20/11/2016
WAAR | Bekijk op Google Maps Grote Overstraat 63
7411 JB Deventer
06-51463812
hetbouwhuis.netOPENINGSTIJDEN

Deventer: Do - Za : 13.00 - 17.00

Lettele: Vr - Zo : 13.00 - 17.00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Lichtgewicht

laat een recensie achter

Uw beoordeling