Laure Prouvost | In the mist of it all, above front tears

De Pont Museum | 24/02/2024 - 18/08/2024

KOOP TICKETS

Vanaf 24 februari presenteert De Pont een meeslepende en immersieve tentoonstelling van Laure Prouvost (1978) waarin ze je meeneemt in haar eigen surreële, absurdistische en poëtische wereld. In IN THE MIST OF IT ALL, ABOVE FRONT TEARS komen maatschappelijk engagement en grenzeloze verbeeldingskracht tot uiting in video, sculptuur, performance, textiel en tekst. Op geheel eigen wijze geeft Prouvost een hoopvolle en bevrijdende boodschap over thema’s als ecologie, het vrouwenlichaam en migratie.

Het artistieke universum van Prouvost zit vol contrasten: haar werk is humorvol en serieus, ze neemt je mee van het donkere en dystopische naar het licht en ze beweegt tussen fictie en realiteit. Grandma – een van terugkerende personages uit Prouvosts oeuvre – krijgt in een monumentale, metershoge video-installatie vleugels. Hiermee wordt haar droom om als vogel hoog boven de wolken te vliegen en de wereld van boven te bekijken vervuld. Grandma’s dromen en visies vormen de basis van de tentoonstelling waarin Prouvost de bezoeker confronteert met de gevolgen van de opwarming van de aarde en migratie van mensen en vogels – én waarin ze ons uitnodigt ongehinderd boven de wolken te zweven en grenzen te doorbreken.


Courtesy of the Artist, and Galerie Nathalie Obadia (Paris and Brussels), Carlier | Gebauer (Berlin and Madrid) and Lisson Gallery (London, New York and Shanghai). Scenography by D_P_S, team: Diogo Passarinho and Gonçalo Reynolds 

WANNEER 24/02/2024 - 18/08/2024
WAAR | Bekijk op Google Maps Wilhelminapark 1
5041 EA Tilburg
+31 (0)13 5438300
depont.nlOPENINGSTIJDEN

Di - Zo : 11.00 - 17.00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Laure Prouvost | In the mist of it all, above front tears

laat een recensie achter

Uw beoordeling