Landscape with Tree / by Jamie Hawkesworth

Huis Marseille | 09/09/2017 - 03/12/2017

Landscape with Tree toont het spectrum aan ervaringen dat ik de afgelopen tien jaar met mijn camera heb willen ontdekken, en laat zien waar mijn nieuwsgierigheid mij heeft gebracht. De expositie toont zowel mijn blijvende als kortstondige betrekkingen, geplande en onverwachte reizen, en prachtige momenten van volledig opgaan in een wereld. Ik hoop een tentoonstellingsomgeving te hebben gecreëerd die uitnodigt tot het vrijelijk exploreren van fotografie en haar sublieme vermogen om je in je fantasie overal heen te voeren waar je maar wilt, wellicht zelfs voorbij aan de beperking van lichaam, plaats en tijd.’

Jamie Hawkesworth (Ipswich, 1987) hield voor het eerst een camera vast om een gereconstrueerde plaats delict te fotograferen, voor zijn studie forensische wetenschappen. Niet lang daarna stapte hij binnen dezelfde universiteit over op fotografie. Als lid van het collectief Preston is my Paris maakte hij foto’s en een korte film voor zijn project Preston Bus Station, dat daarna als installatie in het busstation werd tentoongesteld. Ook werd het project in de vorm van een krant gepubliceerd. In Preston Bus Station schemert zijn kenmerkende stijl al door, een stijl die hij later zou uitwerken in zijn reisverslagen uit Congo (2016) en Colombia (2017), met als hoogtepunt zijn recente serie naaktportretten in opdracht van Print Magazine. Zijn benadering van de fotografie is gebaseerd op het verfijnde, elegische en speelse erfgoed van de Britse documentaire fotografie.

Sinds 2013 reist Hawkesworth de hele wereld rond en maakt hij foto’s en films die op subtiele wijze zijn observaties weergeven. Zijn redactionele opdrachten zijn gepubliceerd in Acne Paper, AnOther, Dazed & Confused, Double, i-D, Love, Man About Town, The New York Times Style Magazine, Self Service, Vogue Paris, W en het WSJ magazine. Ook verzorgde hij campagnes en catalogi voor J.W. Anderson, Loewe en Miu Miu.

WANNEER 09/09/2017 - 03/12/2017
WAAR | Bekijk op Google Maps Keizersgracht 401
1016 EK Amsterdam
+31 (0)20 5318989
huismarseille.nlOPENINGSTIJDEN

Di - Zo : 11.00 - 18.00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Landscape with Tree / by Jamie Hawkesworth

laat een recensie achter

Uw beoordeling