Kate Jenkins | Kate’s Café

Museum Rijswijk | 27/11/2022 - 12/03/2023

“Hoewel mijn levensreis tot nu toe gevarieerd en opwindend is geweest, één ding verandert nooit”, zegt Kate Jenkins, “Wat ik ook maak, of het nu een bakje patat, een blik sardientjes of een doos kikkers is, ik voeg er altijd veel warmte en een vleugje humor aan toe. Bovenal wil ik dat mijn werk mensen laat glimlachen.”

Welkom in de wereld van Kate Jenkins (Verenigd Koninkrijk, 1971), een magische hoorn des overvloeds van speelse popart haak-, brei- en borduurwerken. De kunstenaar staat vooral bekend om haar lekkernijen, waarin haar kenmerkende gevoel voor humor tot uiting komt. Met kleurrijke garens haakt en breidt zij van rijkelijk gevuld gebak tot garnalenschotels. Gemaakt met een warme knipoog naar nostalgie, ontstijgen veel van Jenkins’ kunstwerken het alledaagse leven.

De nieuwe vleugel van het museum is omgetoverd tot het universum van Kate Jenkins. Het concept voor de tentoonstelling Café Kate is totaal nieuw en speciaal voor Museum Rijswijk ontworpen. De installaties vormen samen Café Kate die bestaat uit een complete bakkerswinkel Kate’s Bakes en de ijssalon Kate’s Cones. Beide installaties kunnen reizen en de bakkerij is al te zien geweest in Barcelona, Hong Kong en Groot Brittannië. De bakkerswinkel bestaat uit meer dan duizend cakejes, taarten, broden en andere gebreide en gehaakte lekkernijen. De ijssalon presenteert gebreid en gehaakt ijs met Kate’s kenmerkende humoristische woordspelingen.
Leer hier meer >

Omslagbeeld: Kate Jenkins, Cafe Kate, Museum Rijswijk
Beeld rechts: Kate Jenkins, photo: Alun Callunder

WANNEER 27/11/2022 - 12/03/2023
WAAR | Bekijk op Google Maps Herenstraat 67
2028 BR Rijswijk
070-3903617
museumrijswijk.nlOPENINGSTIJDEN

Di - Zo : 11.00 - 17.00

exhibition 2 image

Bezoekers over Kate Jenkins | Kate’s Café

laat een recensie achter

Uw beoordeling