Kamilė Česnavičiūtė – Convention

Museum Belvédère | 04/12/2022 - 19/02/2023

De in Litouwen geboren Kamilė Česnavičiūtė (1996) kwam in 2015 naar Nederland, studeerde aan Academie Minerva en woont en werkt in Groningen. Kamilė schildert grafische beelden verzadigd van kleur met getekende elementen, visueel niet ingewikkeld, maar altijd gedreven door het verhaal erachter. De solotentoonstelling Convention is drieledig van opbouw en laat een reeks nieuwe schilderijen en tekeningen zien. Kamilė’s werk is op vele manieren een zoektocht naar een andere werkelijkheid. Inspiratie kan komen uit de ons omringende maatschappij en de stroom van wereldwijde gebeurtenissen. Interesses en motivaties variëren van alledaagse dingen, ervaringen, reality checks en escapisme.

‘Soms merk ik dat ik nadenk over hoe ik aan deze realiteit kan ontsnappen of echte betekenis kan vinden in een wereld die zo wreed en vol onzin is’, zegt de kunstenaar. ‘De titel Convention kwam voort uit een tekening die ik maakte waar heel verschillende figuren bij elkaar staan alsof ze iets hebben uitgezocht.’

Kamilė ziet de tentoonstelling als plek om deze last te delen. Te beginnen met felgekleurde schilderijen als vluchtige fragmenten van onze gebrekkige wereld. In het midden van de tentoonstelling zijn tekeningen met zwart-wit gelijnde figuren te zien die samen komen om de situatie te bespreken dat de wereld bijna in brand staat. In het laatste gedeelte zijn grotere schilderijen te zien die haar achtergebleven stemming weergeven.

WANNEER 04/12/2022 - 19/02/2023
WAAR | Bekijk op Google Maps Oranje Nassaulaan 12
8448 MT Heerenveen
0513 - 644 999
museumbelvedere.nlOPENINGSTIJDEN

di t/m zo : 11.00 - 17.00

exhibition 1 image

Bezoekers over Kamilė Česnavičiūtė – Convention

laat een recensie achter

Uw beoordeling