Joost van Bleiswijk: Reconnect

Centraal Museum | 03/07/2021 - 07/11/2021

Hij scheurt, snijbrandt, last, schetst en schuift onderdelen in en uit elkaar. Alles op een fysieke en intense manier, waarbij subtiliteit en voorzichtigheid ver te zoeken zijn. Voor Joost van Bleiswijk is design geen democratie.

Van Bleiswijk (1976) is een Nederlandse ontwerper bij wie de esthetiek van zijn ontwerpen voortkomt uit het maakproces. De fascinatie voor de constructie van het object is het startpunt in zijn werk. In de praktijk benadert Joost het ontwerpen als een fysieke handeling. Die ontwerpen zijn vaak niet voor de hand liggende, maar iconische objecten als schaakspellen, klokken, vijzels en kroonluchters, die door de plaatsing in hedendaagse settings een nieuwe betekenis krijgen.

In zijn tentoonstelling in het Centraal Museum Utrecht zien we het oeuvre van Joost aan de hand van vier thema’s in zijn werk: No Screw No Glue, Sketch, Ripped and Teared en Proto-Punk. Zijn werk wordt gecombineerd met moderne en hedendaagse kunst die hij zelf uit de collectie van het Museum selecteerde, waaronder werk van Charley Toorop, Theo van Doesburg, Dick Bruna en Jan Schoonhoven. In de door hemzelf vormgegeven ruimtes, omgeven door muziek, waant de bezoeker zich in de wereld van Joost.

WANNEER 03/07/2021 - 07/11/2021
WAAR | Bekijk op Google Maps Agnietenstraat 1
3512 XA Utrecht
+31 (0)30 2362362
centraalmuseum.nlOPENINGSTIJDEN

Di - Zo : 11.00 - 17.00

exhibition 1 image

Bezoekers over Joost van Bleiswijk: Reconnect

laat een recensie achter

Uw beoordeling