Joost Conijn – Good evening to the people living in the camp

Museum Boijmans Van Beuningen | 10/02/2018 - 07/05/2018

Op een oud vliegveld bewaakt door militairen, kruipt beeldend kunstenaar Joost Conijn (1971) door een gat in het hek. Er kunnen geen vliegtuigen meer opstijgen, op en langs de landingsbaan leven mensen in rafelige witte tenten. Conijn gaat op zoek naar de mensen waarover hij zoveel leest in de krant. Hij filmt hen, volgt geen hoofdpersoon, lijkt ook niet geïnteresseerd in een klaagzang.

Sommige mensen overpeinzen in stilte hun lot. Een ander prepareert een geheim plan voor de nacht. Het precieze ervan, het begin, de afloop, komen we niet te weten. Een kind laat de vlammen nog eens oplaaien met een kartonnen doos. Wanneer de soldaten hun ronde doen, moet de filmer wegduiken in een tent, ‘we zullen je met ons leven verdedigen’ zeggen de mannen die hem helpen zich schuil te houden.

Good evening to the people living in the camp is het meest recente videowerk van Joost Conijn en wordt getoond in een installatie in de Richard Serra zaal van het museum. Het werk laat ons kennis maken met mensen in de kampen in de Europese grensgebieden. Conijn filmt in kampen waar dat verboden is en niet ongevaarlijk. Zijn perspectief is niet het actuele directe drama, maar het dagelijks leven van deze onbekende figuranten uit het nieuws.

WANNEER 10/02/2018 - 07/05/2018
WAAR | Bekijk op Google Maps Museumpark 18
3015 CX Rotterdam
+31 (0)10 4419400
boijmans.nlOPENINGSTIJDEN

Di - Zo : 11.00 - 17.00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Joost Conijn – Good evening to the people living in the camp

laat een recensie achter

Uw beoordeling