Jiro Kamata – Ghost

Galerie Rob Koudijs | 29/10/2016 - 17/12/2016

Wat is het onderscheid tussen juwelen en autonome sieraden? Het werk van Jiro Kamata vormt een perfecte illustratie. Kamata maakt geen sieraden waarbij het gaat om de intrinsieke waarde of decoratieve kwaliteit, hij is een kunstenaar die voor zijn ontwerpen uitgaat van een specifiek thema en het sieraad als medium heeft gekozen. Een goede keuze, want zijn fascinatie voor spiegelingen en optische effecten geeft, juist bij sieraden die immers gedragen worden, bijzondere resultaten.

In zijn nieuwe stukken is in de ene serie het traditionele goud spiegelend toegepast, in een andere groep gebruikt Kamata echt spiegelmateriaal in ogenschijnlijk ‘onzichtbare’ broches. De hooggepolijste gouden kommetjes in de Flare sieraden doen denken aan de opkomende zon en weerkaatsen het licht alsof het geslepen edelstenen zijn.

De reflecties in de Ghost broches zijn van een heel andere orde. Gepresenteerd op huis-tuin-en-badkamerspiegels, blijkt midden op deze spiegel het beeld verstoord te zijn, het zelfbeeld wordt gefragmenteerd. Refereert het werk aan het geloof van oude volkeren dat er een onzichtbare, andere wereld bestaat achter de spiegel, of aan de hedendaagse ontwikkelingen op het gebied van optische camouflage? Hoe dan ook, Kamata heeft een broche ontwikkeld die je eigenlijk niet kan zien, maar wel kan voelen en dragen.

WANNEER 29/10/2016 - 17/12/2016
WAAR Elandsgracht 12
1016 TV Amsterdam
+31 20 331 87 96
galerierobkoudijs.nlOPENINGSTIJDEN

Woe - Za : 12.00 - 17.00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Jiro Kamata – Ghost

laat een recensie achter

Uw beoordeling