Inner Faces | Laura Dillemans

Cultuurcentrum Knokke-Heist | 24/11/2023 - 21/01/2024

KOOP TICKETS

Laura Dillemans (Brugge, 1995) schildert momenteel het liefst portretten. De lichaamstaal van de mens en in het bijzonder het gelaat fascineren haar. Ze houdt van de discrepantie die er kan ontstaan tussen het gezicht en het innerlijk van de persoon. Het gezicht dat tracht een façade op te houden, maar toch paradoxaal juist meer onthult van zijn psychologische ingesteldheid.

Deze complexiteit tussen verhullen en onthullen en de creativiteit waarmee onze lichaamstaal hiermee omspringt, zijn voor Laura een onuitputtelijke bron van inspiratie om zowel portretten als soms ook antiportretten te creëren. Daarbij kent het portret een magische eenvoud. Het schema van een gezicht (namelijk twee punten en een boog) volstaat namelijk al om een hele resem aan mimiek te genereren; alleen al door de onderlinge afstand of handeling van de drie elementen te variëren, ontstaat er een heel andere ‘mood’.

De portretten variëren in aanpak en stijl. Ze houdt van krassen, dikkere verflagen, transparante geschraapte lagen of klassieker geschilderde portretten, zolang het maar het volume van het hoofd en de illusie van de driedimensionaliteit weergeeft. Laura is geïnspireerd door de eenvoud en schoonheid van Renaissance-portretten, het tekenachtige in de boerenkoppen van Gustave Van de Woestijne, het brute van de Cobra, en het afgevlakte en lege van de Pop-art.

 

Beeld:
© Laura Dillemans
© Laura Dillemans
© Laura Dillemans

WANNEER 24/11/2023 - 21/01/2024
WAAR | Bekijk op Google Maps Meerlaan 32
8300 Knokke-Heist
050 630 100
OPENINGSTIJDEN

ma - zo : 08.30 - 19.00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Inner Faces | Laura Dillemans

laat een recensie achter

Uw beoordeling