Ignace Cami | A place at the table

Zuid. Boijmans Van Beuningen | 11/05/2024 - 21/05/2024

KOOP TICKETS

Kunstenaar Ignace Cami onderzoekt bij Zuid. Boijmans Van Beuningen hoe kleine middeleeuwse drinkkruiken versierd met gezichten en een puntige neus er in onze huidige samenleving kunnen uitzien.

Ignace Cami (1986, België) is een interdisciplinair kunstenaar die oude dingen nieuw leven inblaast. Hij zoekt naar alledaagse zaken die door het verstrijken van de tijd losgekoppeld zijn geraakt en creëert manieren waarop ze in het heden opnieuw verbinding kunnen maken. Daarbij spelen in het bijzonder taal, geheugen en verhalen een centrale rol. Door op speelse wijze te experimenteren met verschillende vormen van cultureel erfgoed, getuigt Cami’s praktijk van zijn karakteristieke generositeit, waarbij mensen vaak worden uitgenodigd om te communiceren of deel te nemen.

Met A Place at the Table onderzoekt hij een reeks puntneuskruiken in de collectie van het museum: kleine middeleeuwse drinkkruiken versierd met een gezicht en een puntige neus. Op een schilderij van Pieter Aertsen heeft zo’n kruik, als een levend wezen, een eigen kruk gekregen aan de eettafel. Cami trekt deze vorm van inclusie door en vraagt zich af hoe deze kruiken er in onze huidige samenleving zouden kunnen uitzien.

Dit doet hij door zich te verdiepen in de collectie van het museum, verschillende experimenten en probeersels en een serie workshops met verschillende groepen Rotterdammers. Hij werkt hiervoor samen met Atelier Herenplaats, Pauluskerk Rotterdam, Stichting Mano, Theaterwerkplaats Formaat en verschillende buren van Boijmans op Zuid.

Zaterdag 11 mei staat Zuid. Boijmans Van Beuningen in het teken van “A Place at the Table”, het kunstproject van Ignace Cami. We vieren de opening van de nieuwe presentatie met alle nieuwe puntneuskruiken met eten en muziek en een symposium.

Beeld:
Coverbeeld van Museum Boijmans Van Beuningen
Puntneuskruik, steengoed, 1475-1525. Collectie Museum Boijmans Van Beuningen Rotterdam
Ignace Cami als puntneuskruik, onderdeel van “Het Opgevist Verleden”, 2022<s/mall>

WANNEER 11/05/2024 - 21/05/2024
WAAR Hillevliet 903074 KD Rotterdam
exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Ignace Cami | A place at the table

laat een recensie achter

Uw beoordeling