Hoe komen we in beweging?

Groote Museum | 18/12/2022 - 18/12/2022

Verhalen over klimaatverandering en planetaire crisissen gaan vaak gepaard met cijfers, grafiekjes en kansberekeningen. Informatie die nauwelijks te bevatten is en die het hoofd aanspreekt, maar niet het hart. Hoe komen we van gortdroge feiten naar verhalen die raken, je wereldbeeld kantelen en ons in beweging zetten?

Oceanograaf Sjoerd Groeskamp brak uit zijn wetenschappelijke bubbel en besloot met cabaretier Patrick Nederkoorn een voorstelling te maken waarin op humoristische wijze complexe en ongemakkelijke informatie wordt gepresenteerd. Tijdens deze bijeenkomst zullen Sjoerd en Patrick een gedeelte van deze voorstelling opvoeren. Kunnen zij met humor en verbeelding ons helpen beter met ongemakkelijke informatie om te gaan? ARTIS-sterrenkundige Milo Grootjen ontwikkelt voorstellingen voor het ARTIS-Planetarium. Op zijn eigen manier weet hij zijn liefde voor de planeet over te brengen op het publiek. Hoe brengt hij de boodschap over dat alles in de natuur met elkaar verbonden is? Het is duidelijk dat we er met cijfers en grafieken niet komen. Milo, Sjoerd en Patrick gaan met elkaar en met het publiek in gesprek over zinvolle wetenschapscommunicatie. Hoe brengen we mensen nou écht in beweging?

Deze voorstelling zal plaatsvinden op zondag 18 december van 15.30-16.45 uur in het Groote Museum en is te bezoeken met een regulier toegangsticket. Voor museumkaarthouders is dit programma gratis.

WANNEER 18/12/2022 - 18/12/2022
WAAR | Bekijk op Google Maps Plantage Middenlaan 41
1018 CZ Amsterdam

grootemuseum.nlOPENINGSTIJDEN

ma-zo : 10.00 - 18.00

do : 10.00 - 22.00

Bezoekers over Hoe komen we in beweging?

laat een recensie achter

Uw beoordeling