Herbert Nouwens | Belvédère Suite

Museum Belvédère | 22/06/2024 - 22/09/2024

In de zomer van 2024 toont de Nederlandse beeldhouwer Herbert Nouwens (1954) in het Museumpark van Museum Belvédère negen monumentale sculpturen onder de naam Belvédère Suite, naar analogie van de muzikale term. Zes sculpturen zijn geselecteerd uit verschillende periodes uit Nouwens’ omvangrijke oeuvre en drie beelden zijn speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt. Daarnaast is in de westvleugel van het museum een kamerpresentatie met kleiner werk van zijn hand te zien.

De titel van de tentoonstelling verwijst naar de meerdelige danscomposities uit de Barok, waarbij verschillende dansen naar hun contrastwerking worden geordend. Doordat de uiteenlopende delen van een suite dezelfde toonsoort hebben, vormt het toch een geheel.

Met de selectie en plaatsing van de negen sculpturen in het Museumpark zoekt de kunstenaar naar eenzelfde samenspel tussen de beelden onderling en in verhouding tot het strakke symmetrische ontwerp van het parklandschap.

Nouwens is bekend van zijn doorgaans grote, vaak grillig gevormde beelden van gebruikte materialen – voornamelijk staal ­­– die sporen van een eerder leven in zich dragen.

‘Ik zie mijn werk als een serie ruimtelijke gedichten, als een vertaling van de spanning tussen het rationele en irrationele.’ Herbert Nouwens

WANNEER 22/06/2024 - 22/09/2024
WAAR | Bekijk op Google Maps Oranje Nassaulaan 12
8448 MT Heerenveen
0513 - 644 999
museumbelvedere.nlOPENINGSTIJDEN

di t/m zo : 11.00 - 17.00

exhibition 1 image

Bezoekers over Herbert Nouwens | Belvédère Suite

laat een recensie achter

Uw beoordeling