Groepsexpositie | Femke Dekkers, Casper Verborg en Nynke Koster

Galerie Bart Nijmegen | 02/04/2017 - 28/05/2017

Groepsexpositie met Femke Dekkers (fotografie), Casper Verborg (schilderijen) en Nynke Koster (objecten).

Femke Dekkers bakent met haar fotocamera delen van een 3 dimensionale ruimte af. Binnen de kaders die hierdoor ontstaan, maakt ze al zoekend composities die, eenmaal als foto geprint, een 2 dimensionaal en uitgebalanceerd geheel opleveren. Soms lijkt het meer alsof ze aan het schilderen is dan aan het fotograferen, met de ruimte vóór de camera als het schildersdoek.
De vazen serie bestaat uit platte, liggende en staande vormen gemaakt van klei. Toch lijkt het – gezien door de camera – weer een 3 dimensionaal geheel. Deze serie heeft Femke gemaakt tijdens een werkperiode aan het Europees Keramisch Werk Centrum in Oisterwijk.

De figuren in de schilderijen van Casper Verborg tonen een dubbelzinnigheid van gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal. Op die manier laten zij zien wat ze denken en voelen, of wat ze juist verbergen. De expressie van de portretten daagt meerdere interpretaties uit. Door de wisselwerking tussen de aanwezigheid en de gevoelens van de kijker probeert Casper medeleven op te wekken. Tijdens het schilderen, zoekt hij naar het moment waar materiaal, voorstelling en compositie samenkomen en aantrekkingskracht en vervreemding elkaar ontmoeten.

Nynke Koster heeft moeite om plekken en momenten achter zich te laten. Daarom legt zij delen van gebouwen vast in rubber, draagt ze met zich mee en geeft ze terug aan andere plekken. Nynke: “Het aspect van loslaten en vastleggen, heb ik vertaald in een serie objecten, in zachte, aaibare materialen; ik wilde het voelen. Het zijn troostplekken geworden voor mij, maar ook voor anderen. De serie ‘Elements of Time’ richt zich op architectonische fragmenten van tijd. Hierbij onderzoek ik de ornamentiek in de architectuur door de eeuwen heen. Het is ruimte, tijd en plek waar je óp plaats kunt nemen. De vorm die ik voor mijn werk heb gevonden, maakt het mogelijk om kunsthistorische verhalen te vertellen binnen een laagdrempelige speelruimte van volume, materiaal en interactie.”

WANNEER 02/04/2017 - 28/05/2017
WAAR | Bekijk op Google Maps Waalbandijk 14c
6541 AJ Nijmegen
024-3600577
galeriebart.nlOPENINGSTIJDEN

Do - Vr : 12.00 - 18.00

Za - Zo : 12.00 - 17.00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Groepsexpositie | Femke Dekkers, Casper Verborg en Nynke Koster

laat een recensie achter

Uw beoordeling