Getting There | Helen Vergouwen

Privé: Art Gallery O-68 | 10/03/2019 - 07/04/2019

In de tentoonstelling Getting There volgen we Helen Vergouwens weg van tekeningen naar ruimtelijk werk. Haar atelier is een archief van schetsen, tekeningen, aquarellen, beschilderde en betekende objecten en modellen in papier, hout, keramiek, aluminium, brons en staal. Materiaal dat de basis vormt voor haar grote sculpturen. Die studies en modellen zijn vaak kunstwerken op zich en zullen in de expositie Getting There naast de sculpturen te zien zijn.

Vergouwens sculpturen verwijzen naar plattegronden van huizen, steden of plekken waar ze is geweest. Het zijn verbeelde herinneringen gestold in stoer materiaal als hout, brons en cortenstaal. Vergouwen speelt met tegenstellingen als open-gesloten, ruw-glad, betekend-niet-betekend, binnenruimte-buitenruimte. Ze zoekt in haar werk naar de spanning besloten in contrasten, contrasten tussen de grilligheid van de natuur en de strakheid van de door de mens gemaakte vorm. Dat levert verrassende beelden op waar we als kijker zelf betekenis aan geven. .

Helen Vergouwen (1960) woont, werkt en exposeert in Nederland en Frankrijk. Ze studeerde aan de Academie St. Joost in Breda. Haar werk was eerder te zien in België, China, Duitsland, Hongarije, Indonesië, Italië, Polen, Rusland en Zweden, en is opgenomen in collecties van Nagy-Nemes, Boedapest (HU), CIAC Centre International d’Art Contemporain in Carros (FR), MAGI’900, Bologna (IT) en Gorcums Museum in Gorinchem (NL).

WANNEER 10/03/2019 - 07/04/2019
WAAR | Bekijk op Google Maps Oranjestraat 74
6881SG Velp
026 3612036
gallery-o-68.comOPENINGSTIJDEN

do - zo : 15:00 - 17:00 (tijdens exposities) en op afspraak

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Getting There | Helen Vergouwen

laat een recensie achter

Uw beoordeling